Willibrord Frequin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Willibrord Frequin op het Nederlands Film Festival 2008

Willibrord Frequin (Arnhem, 6 september 1941) is een Nederlands journalist en televisiepresentator.

Frequin werd geboren als oudste kind van Louis Frequin, die lange tijd hoofdredacteur was van het dagblad De Gelderlander. Hij groeide op in Nijmegen, bleef herhaaldelijk zitten, en werd ten slotte naar een kostschool gestuurd. Frequin begon in 1963 zijn journalistieke loopbaan bij de KRO, later vooral als reporter voor KRO’s Brandpunt, waar hij onder anderen Paus Johannes Paulus II en Moeder Theresa ontmoette. In 1976 was Frequin de enige televisieverslaggever die Prins Bernhard rechtstreeks durfde te vragen wat hij vond van de beschuldigingen tegen hem inzake de Lockheed-affaire. Frequin werd in 1989 bij Brandpunt ontslagen, nadat commotie was ontstaan omdat Frequin een reportage over de handel in menselijke lichaamsdelen in scène zou hebben gezet (de hoofdenaffaire). Frequin bleef tot en met 1993 in vaste dienst bij de KRO

In de jaren negentig ging Frequin aan de slag bij RTL4, RTL5 en later SBS6 als presentator van Achter gesloten Deuren en De Week van Willibrord. Inmiddels is hij gestopt met zijn televisiewerkzaamheden.

Frequin is drie keer getrouwd geweest. In 2012 werd bekend dat hij voor de vierde keer ging trouwen; dit keer met de 20 jaar jongere Gesina.[1] Hij heeft twee dochters en een zoon en werd in 2009 voor het eerst grootvader.

Trivia[bewerken]

  • Willibrord Frequin wordt geregeld geïmiteerd, onder andere door Edwin Evers in de radioshow Evers staat op en in de televisieshow Kopspijkers door Paul Groot. Jochem Myjer deed een imitatie van hem in de Mike & Thomas Show.
  • In de speciale aflevering van de TV Kantine die geheel in het teken stond van 20 jaar RTL 4, speelde Frequin zichzelf met een cameraman. Dit verwees naar het programma De Week van Willibrord, dat in de jaren 90 werd uitgezonden op RTL 4.
Wikiquote Wikiquote heeft een collectie citaten gerelateerd aan Willibrord Frequin.