Sven Kockelmann

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sven Kockelmann
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 26 december 1969
Geboorteplaats Soest
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journalist en tv-presentator
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Sven Kockelmann (Soest, 26 december 1969[1]) is een Nederlands journalist en tv-presentator.

Na het vwo studeerde Kockelmann aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Deze opleiding rondde hij in 1992 af. Hij startte zijn journalistieke carrière als redacteur bij de VARA. Na korte tijd stapte hij over naar de IKON, waar hij het informatieve programma Kenmerk presenteerde. Vrij snel - in 1993 - maakte Kockelmann de overstap naar de KRO. Hij ging daar aan de slag als redacteur en verslaggever voor de actualiteitenrubrieken Reporter en Brandpunt. Brandpunt was een voorloper van het actualiteitenprogramma Netwerk.

In 1999 werd Kockelmann ook presentator van Netwerk. In 2006 presenteerde hij samen met Herman Heinsbroek bij de KRO het politieke debatprogramma 'Recht door Zee'.

Van 2006 tot 2010 presenteerde Kockelmann vier dagen per week het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland op Nederland 1, dat in 2010 ophield te bestaan. Kockelmann presenteerde tot eind 2013 nog wel het radioprogramma met dezelfde naam. Van 2007 tot 2010 maakte hij ook interviews voor Het Gesprek.

In september 2010 werd Sven Kockelmann een van de vier verslaggevers van het heropgerichte KRO-programma Brandpunt, met Wouter Kurpershoek, Fons de Poel en Aart Zeeman. Daarnaast presenteert hij het KRO praatprogramma Oog in oog waarbij hij een half uur met één gast uit de actualiteit in gesprek is. Vanaf 27 januari 2014 presenteerde hij het programma Eén op één, beurtelings met Eva Jinek op Nederland 2 voor de KRO-NCRV maar op 15 mei 2014 werd bekend dat Eén op één alweer van de buis zou worden gehaald en Oog in oog weer terug zou keren.