Barrie Stevens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Barrie Stevens
Barrie Stevens.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Barrie Edward Stevens
Geboren Londen, 11 juni 1944
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Bijnaam De man van 'Vooral Doorgaan'
Werk
Jaren actief 1962 - Heden
Beroep Acteur, choreograaf
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Barrie Edward Stevens (Londen, 11 juni 1944) is een Engelse choreograaf, regisseur en acteur die in Nederland werkt en woont. Stevens is bekend geworden door de televisieseries Ja zuster, nee zuster (als Bobbie, een van de Jonkies) en Ti-ta-tovenaar (als tovenaarsleerling Kwark). Hij maakte in Nederland de spreuk "Vooral doorgaan!" bekend als jurylid in de Soundmixshow. Stevens was lange tijd de levenspartner van Leen Jongewaard.

Stevens was artistiek directeur van de musicalopleiding van de Fontys Hogescholen in Tilburg. Vanwege het bereiken van de 65-jarige leeftijd legde hij deze functie in juni 2009 neer. Hij leidde tevens zijn eigen Musical Academy in Holland. Stevens verleende zijn medewerking aan diverse succesvolle musicals. In 1998 had hij een gastrol in Kees & Co als regisseur.

In maart 2012 werd bekend dat hij prostaatkanker heeft.[1] Een week later maakte hij bekend dat hij samen met zijn biograaf Frank Waals al geruime tijd aan een eigen biografie werkte. Tijdens de feestelijke presentatie van deze biografie, op 11 april 2013 in Koninklijk Theater Carré, spraken naast Stevens en Waals, ook goede vrienden en collega's Albert Verlinde, Henny Huisman, Peter van der Vorst en Willeke Alberti. [2] De biografie is opgedragen aan koningin Beatrix, zij stuurde Stevens een bedankbrief.[3]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties