Barrie Stevens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Barrie Stevens
Barrie Stevens.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Barrie Edward Stevens
Geboren Londen, 11 juni 1944
Land Vlag van Nederland Nederland
Bijnaam De man van 'Vooral Doorgaan'
Werk
Jaren actief 1962 - Heden
Beroep Acteur, choreograaf
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Barrie Edward Stevens (Londen, 11 juni 1944) is een Nederlandse danser, choreograaf, regisseur en acteur die van oorsprong de Britse nationaliteit had. Stevens is bekend geworden door de televisieseries Ja zuster, nee zuster (als Bobbie, een van de Jonkies) en Ti-Ta Tovenaar (als tovenaarsleerling Kwark). Hij maakte in Nederland de spreuk "Vooral doorgaan!" bekend als jurylid in de Soundmixshow. Tijdens een aflevering van Beter Laat Dan Nooit, op 11 september 2018, gaf Stevens toe dat hij dit voornamelijk zei omdat hij niemands droom wilde ontnemen en het commentaar zo positief mogelijk wilde houden.

Stevens was artistiek directeur van de musicalopleiding van de Fontys Hogescholen in Tilburg. Vanwege het bereiken van de 65-jarige leeftijd legde hij deze functie in juni 2009 neer. Hij leidde tevens zijn eigen Musical Academy in Holland. Stevens verleende zijn medewerking aan diverse succesvolle musicals. In 1998 had hij een gastrol in Kees & Co als regisseur.

In maart 2012 werd bekend dat hij prostaatkanker heeft.[1] Een week later maakte hij bekend dat hij samen met zijn biograaf Frank Waals al geruime tijd aan een eigen biografie werkte. Tijdens de presentatie van deze biografie, op 11 april 2013 in Koninklijk Theater Carré, spraken naast Stevens en Waals, ook goede vrienden en collega's Albert Verlinde, Henny Huisman, Peter van der Vorst en Willeke Alberti.[2] De biografie is opgedragen aan koningin Beatrix, zij stuurde Stevens een bedankbrief.[3]

In 2015 speelde hij, inmiddels 71 jaar oud, met Frank Sanders de productie "The Rozettes - Oude liefde, nieuwe show". Sinds 2018 neemt hij deel aan het televisieprogramma Beter Laat Dan Nooit, samen met Peter Faber, Gerard Cox, Willibrord Frequin. In deze serie gaan de vier televisiecoryfeeën, die inmiddels allemaal op leeftijd zijn, gedurende een maand samen op reis. Olcay Gulsen reist met de heren mee en begeleidt hen tijdens hun bijzondere roadtrip. De heren reizen zonder luxe naar verschillende bestemmingen. Daar doen ze nieuwe culturen ervaren en moeten ze uitdagingen voltooien. In februari 2019 was Stevens als acteur te zien in de RTL 4-soap Goede tijden, slechte tijden, hij vertolkte de rol van Rudie Reuvers: een homoseksuele binnenhuisarchitect.[4] In januari 2019 werd bekend dat Stevens in het najaar van 2019 te zien gaat zijn als kandidaat in Dancing with the Stars.[5]

Privé[bewerken]

Stevens was lange tijd de levenspartner van Leen Jongewaard. Op 1 april 2019 verkreeg hij het Nederlands staatsburgerschap, dat hij had aangevraagd naar aanleiding van de Brexit-perikelen[6].

Externe links[bewerken]