Diana Nikolic

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Diana Nikolic

Diana Nikolic (Luik, 12 oktober 1978) is een Belgisch politica voor de MR.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Nikolic werd geboren als dochter van een vader met Servische origine en een moeder met Kroatische origine. Ze werd licentiate politieke wetenschappen en openbare administratie aan de Universiteit Luik en behaalde een master in de Europese politiek aan de ULB.

Ze werd de zaakvoerder van een consultancybedrijf gespecialiseerd in communicatie en strategie. Ook werd ze bestuurder bij de TEC-afdeling Luik-Verviers en van 2008 tot 2011 manager bij het Belgisch Nucleair Forum. Van 2017 tot 2018 was ze pr-verantwoordelijke, persattaché en communicatieverantwoordelijke van Hervé Jamar, provinciegouverneur van Luik.

Ze werd politiek actief voor de MR. Ze was van 2003 tot 2008 adviseur van MR-partijvoorzitters Antoine Duquesne en Didier Reynders en in 2003 korte tijd parlementair medewerker voor de MR-fractie in de Senaat. Sinds 2006 is ze tevens gemeenteraadslid van Luik.

In december 2018 werd Nikolic lid van het Waals Parlement en het Parlement van de Franse Gemeenschap als opvolgster van Christine Defraigne. Bij de verkiezingen van 2019 werd ze herkozen. Sinds januari 2022 is ze voorzitter van de MR-fractie in het Parlement van de Franse Gemeenschap.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]