Diane Ellis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Diane Ellis
Diane Ellis
(1929), screenshot uit High Voltage
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
(en) IBDB-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Diane Ellis (Los Angeles (Verenigde Staten), 20 december 1909 – Chennai (India), 15 december 1930) was een Amerikaans actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Ellis werkte bij het "Film Research Bureau" voordat ze zelf de filmindustrie in ging. Ze maakte haar debuut in 1927, toen ze onder de naam Dione Ellis te zien was in Is Zat So?. Ellis' rollen werden al snel groter en ook haar films werden bekender. Zo was ze in 1928 tegenover Colleen Moore en Lilyan Tashman te zien in Happiness Ahead. Desondanks zijn bijna al haar films verloren vergaan of simpelweg vergeten.

In 1929 was Ellis te zien in High Voltage. De film werd een groot kassucces en staat tegenwoordig bekend als Carole Lombards eerste geluidsfilm. Ellis' laatste film werd Laughter (1930). In de Oscargenomineerde film was ze te zien tegenover Nancy Carroll en Fredric March.

Op 14 oktober 1930 trouwde Ellis met Stephen Caldwell Millett Jr. in Frankrijk. Het was tijdens hun huwelijksreis in India dat Ellis een infectie opliep. Op 15 december stierf ze aan deze infectie in Chennai.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Diane Ellis van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.