Diary of a Wimpy Kid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Diary of a Wimpy Kid
Regie Thor Freudenthal
Producent Nina Jacobson
Bradford Simpson
Scenario Jeff Kinney (boek)
Jackie Filgo (scenario)
Jeff Filgo (scenario)
Gabe Sachs (scenario)
Jeff Judah (scenario)
Voice-over Zachary Gordon
Hoofdrollen Zachary Gordon
Robert Capron
Chloë Grace Moretz
Muziek Theodore Shapiro
Montage Wendy Greene Bricmont
Cinematografie Jack N. Green
Productiebedrijf Color Force
Dayday Films
Dune Entertainment III
Distributie 20th Century Fox
Première 18 maart 2010 (V.S.)
Genre jeugdfilm, komische film
Speelduur 94 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vervolg Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Diary of a Wimpy Kid is een Amerikaanse komische jeugdfilm uit 2010 van Thor Freudenthal met in de hoofdrollen onder meer Zachary Gordon, Robert Capron en Chloë Grace Moretz. Het is de verfilming van Jeff Kinneys gelijknamige boek Het leven van een loser. Het is de eerste film van de filmreeks.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De elfjarige Greg (Zachary Gordon) en zijn vriend Rowley (Robert Capron) gaan naar een nieuwe school. Greg is ervan overtuigd dat hij de populairste leerling van de school zal worden, maar is bezorgd dat zijn vriendschap met de nogal sukkelige Rowley dit zal bemoeilijken. Op de eerste dag vertelt Chirag Gupta (Karan Brar) over de kaas die op het asfalt ligt.

Op Halloween worden de twee achtervolgd door een stel tieners. Als ze proberen te ontsnappen maken ze een grote kras op de lak van hun auto. Ze weten te ontsnappen, maar Gregs vader (Steve Zahn) gooit een emmer water over hen heen omdat hij denkt dat het tieners zijn. Ze melden zich aan voor de veiligheidspatrouille en brengen elke middag de kleuters naar huis. Wanneer Rowley door Gregs toedoen zijn hand breekt, wordt hij ironisch genoeg opeens veel populairder dan zijn vriend.

Greg terroriseert de kleuters door ze in een gat te gooien. Mevrouw Irvine denkt dat het Rowley is en geeft die aan bij Meneer Winsky, die de baas is over de veiligheidspatrouille. Rowley wint de wedstrijd voor de nieuwe striptekenaar maar wordt al snel gepakt door Meneer Winsky. Greg vertelt Rowley de waarheid, waardoor die boos wordt en Greg verwaand noemt. Meneer Winsky komt achter de waarheid en schorst Greg uit de veiligheidspatrouille. Rowley gaat daarna om met Collin en Greg wordt jaloers en gaat spelen met Fregley, maar dat loopt helemaal mis doordat Fregley hyperactief wordt van de suiker die in de chocolade zit die Greg bij zich had.

Greg meldt zich aan voor het toneelstuk The Wizard of Oz als Boom, omdat die appels mogen gooien naar Patty Farrell (Laine MacNeil). Het blijkt dat het een andere versie is waarin ze geen appels mogen gooien, maar zingen. Op de avond van het toneelstuk stopt Greg met zingen omdat Rodrick alles filmt om hem de rest van zijn leven ermee te vernederen. Patty wordt boos en ze beginnen te gooien met appels.

Daarna is er op school een dansfeest voor jongens en hun moeder. Hij ziet daar Rowley en zijn moeder adviseert hem om te vragen aan Rowley om mee te gaan om een ijsje te eten, maar die gaat al met Collin ijs eten. Daarna vechten ze op het schoolplein, maar worden gepakt door de tieners van Halloween. Ze dwingen Rowley de kaas op te eten. Greg neemt het erna voor Rowley op en pakt de kaas op. Iedereen rent na zijn toespraak over hoe stom school is omdat hij nu de "Kaastic" heeft. Greg en Rowley worden weer vrienden aan het einde van het schooljaar.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Gordon, Zachary Zachary Gordon Greg Heffley leerling
Capron, Robert Robert Capron Rowley Jefferson leerling, Gregs beste vriend
Bostick, Devon Devon Bostick Rodrick Heffley Gregs oudere broer
Harris, Rachael Rachael Harris Susan Heffley Gregs moeder
Zahn, Steve Steve Zahn Frank Heffley Gregs vader
Moretz, Chloë Grace Chloë Grace Moretz Angie Steadman leerlinge
McNee, Andrew Andrew McNee Malone gymleraar
Brar, Karan Karan Brar Chrirag Gupta leerling
MacNeil, Laine Laine MacNeil Patty Farrell leerlinge
Humphreys, Alf Alf Humphreys meneer Jefferson Rowleys vader
Fielding, Connor en Owen Connor en Owen Fielding Manny Heffley Gregs broertje