Dick Le Mair

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Dick Le Mair
Dick-le-mair-1376302508.jpg
Algemene informatie
Geboren 21 februari 1955
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep componist, arrangeur en slagwerker-percussionist
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dick Le Mair (Den Haag, 21 februari 1955) is een Nederlandse componist, arrangeur, slagwerker en percussionist.

Hij studeerde aan het conservatorium compositie/arrangeren en klassiek en modern slagwerk: vibrafoon, marimba, drums, orkestslagwerk en latin percussion.

Le Mair was gastdocent aan de universiteit van Sydney en Melbourne(Australië) en Caracas (Venezuela) en aan het conservatorium van Odense (Denemarken) en Porto (Portugal). Daarnaast was en is hij actief als componist-arrangeur en producer. Hij schreef en produceerde film- en tv-muziek voor onder andere de EO, VPRO en WDR, en is producer bij EMI, SONY en andere labels.

De eerste eigen cd, Over the Ages, werd opgenomen onder het EMI-label. Op deze cd zijn Keltische, klassieke en Gregoriaanse invloeden hoorbaar. Zijn tweede cd is getiteld Impressions of a Pilgrimage. De muziek van deze cd staat geheel in het teken van de reis langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Zijn werk Via Crucis – gebaseerd op de kruiswegstaties – werd in maart/april 2014 voor het eerst uitgevoerd in zes concerten. Zijn werk Gloria ging in oktober 2016 in première en eind december 2017 waren de eerste concerten van zijn werk Benedicat. Daarnaast schreef hij werken voor o.a. piano, carillon, big band en harmonie-orkest, uitgegeven door Donemus.

Externe link[bewerken]