Dior money

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Dior Money)
Dior money
Single van:
Jonna Fraser in samenwerking met Frenna en Henkie T
Van het album:
Calma
Uitgebracht 18 oktober 2019
Genre Nederhop
Duur 2:57
Label Noah's Ark
Schrijver(s) Jonathan Jeffrey Grando, Francis Junior Edusei, Henk Mando, Tevin Irvin Plaate
Producent(en) Spanker
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Jonna Fraser
2019
4 life
  2019
Dior money
  2019
Comfort zone
Singletijdbalk van Frenna
2019
Bidden in de Jeep
  2019
Dior money
  2019
My bébé
Singletijdbalk van Henkie T
2019
Libie
  2019
Dior money
  2020
Buzzdown
Volgorde op Calma
9
Al een taya
  10
Dior money
  11
Paid in full
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dior money is een lied van de Nederlandse zanger Jonna Fraser in samenwerking met rappers Frenna en Henkie T. Het werd in 2019 als single uitgebracht en stond in 2020 als tiende track op het album Calma van Jonna Fraser.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Dior money is geschreven door Jonathan Jeffrey Grando, Francis Junior Edusei, Henk Mando en Tevin Irvin Plaate en geproduceerd door Spanker. Het is een nummer uit het genre nederhop. In het lied wordt er gezongen en gerapt over het hebben en uitgeven van veel geld. In het lied zingt Fraser ook over zijn geld besteden aan goede doelen, zoals investeren in het verbeteren van voetbalvelden in Suriname.[3] Het nummer werd bij radiozender NPO FunX uitgeroepen tot DiXte track van de week. De single heeft in Nederland de gouden status.[4]

Het is de eerste keer dat de artiesten met z'n drieën op een hit te horen zijn. Onderling werd er wel al samengewerkt. Zo hadden Jonna Fraser en Frenna al meerdere hits samen voor Dior money, zoals My love, Ik kom bij je, Architect, Louboutin en Mamacita. De twee herhaalden de samenwerking later ook nog op nummers als Ova you en Afterparty. Jonna Fraser en Henkie T hadden samen de hit DomDoen en waren in 2020 beide te horen op Dom Pérignon.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in de hitlijsten van het Nederland. Het piekte op de negende plaats van de Single Top 100 en stond zeven weken in deze hitlijst. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de vijftiende plaats van de Tipparade.