Dixons

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
dixons
Dixons
Filiaal in nieuwe stijl. Vestiging in Amersfoort.
Filiaal in nieuwe stijl. Vestiging in Amersfoort.
Onderdeel van BAS Group
Onderdeel sinds 2011
Oprichting 1972
Hoofdkantoor Vlag van Nederland Almere
Producten Consumenten elektronica
Website http://www.dixons.nl/
Portaal  Portaalicoon   Economie
Filiaal in oude stijl. Vestiging Emmen

Dixons B.V. is een Nederlandse elektronicaketen voor particulieren.

Het assortiment bestaat uit A-merken die in alle 100 filialen en op de website verkrijgbaar zijn. In 11 V&D-winkels is tevens een dixons in V&D gevestigd. Het bedrijf is eigendom van de BAS Group, waar de ketens Dynabyte, MyCom, iCentre en Vobis ook onder vallen, en heeft een hoofdkantoor in Almere.

Geschiedenis[bewerken]

In het begin van de 20e eeuw vindt dixons de oorsprong in Nederland als Rinck, een winkelketen in Rotterdam die messen en gereedschap verkocht. Dit assortiment werd later uitgebreid met onder meer brillen, foto- en videocamera's en verrekijkers. De Engelse elektronicaketen Dixons - waar de Nederlandse dixons inmiddels helemaal los van staat - kocht in 1972 alle filialen van Rinck, waarna de keten verderging als Dixons-Rinck. In 1978 werd de hele keten weer verkocht aan Vendex KBB en opgesplitst in Dixons en Rinck. Dixons nam het elektronica-assortiment op zich en Rinck de optiek. Rinck werd in 1988 op haar beurt weer verkocht aan Hans Anders groep.

Medio 2006 is dixons samen met Dynabyte verkocht door Vendex KBB aan Dexcom Holdings N.V., destijds vooral bekend als moederbedrijf van t for telecom. In 2007 heeft dixons besloten om in strategische Vroom & Dreesmann-warenhuizen een nieuw concept te starten, namelijk dixons in V&D, die naast de gebruikelijke persoonlijke elektronica ook huishoudelijke en verzorgingsproducten aanbiedt. Deze kwamen in plaats van het ElectricCity-concept, dat onder de vlag van V&D viel, maar waarvoor dixons de personele en logistieke zaken al jaren afhandelde. In juli 2011 is de Dexcom Holding (Dixons, Dynabyte en Harmony Financial Services) verkocht aan de BAS Group.

Dixons heeft momenteel ongeveer 100 filialen.

Externe link[bewerken]