Do Make Say Think

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Do Make Say Think
Do Make Say Think in 2007 op Art Rock (Saint-Brieuc)
Do Make Say Think in 2007 op Art Rock (Saint-Brieuc)
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1995 - heden
Oorsprong Toronto (Ontario), Canada
Genre(s) postrock, experimentele rock, jazz
Label(s) Constellation Records
Leden
gitaar, basgitaar, saxofoon, fluit Ohad Benchetrit
drums David Mitchell
drums James Payment
gitaar Justin Small
basgitaar, gitaar, trompet Charles Spearin
viool, trompet Julie Penner
saxofoon Jay Baird
trompet Brian Cram
Oud-leden
toetsen, effecten Jason Mackenzie
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Do Make Say Think is een Canadese instrumentale postrockgroep uit Toronto, Ontario. De groep is in 1995 opgericht als een opnameproject voor een Canadees jongerendrama. Hun muziek combineert jazz, drum- en elektronische effecten, met gebruik van onder andere gitaar, blaasinstrumenten alsook basgitaar.

De groep bestaat uit Ohad Benchetrit (gitaar, basgitaar, saxofoon, fluit), David Mitchell (drums), James Payment (drums), Justin Small (gitaar) en Charles Spearin (bas, gitaar, trompet). Jason Mackenzie (keyboards, effecten) vertrok na opname van het eerste album. Justin Small speelt eveneens mee in een zij-project Lullabye Arkestra geheten, als drummer met zijn partner en bassist Katia Taylor.

Do Make Say Think is tijdens optredens gewoonlijk vergezeld van trompettist Brian Cram. Cram speelt ook samen met James Payment in de metalband Gesundheit.

Spearin, Mitchell, en Benchetrit hebben in 1997 samen het album Under the moniker Microgroove opgenomen.

Het liedje 'Chinatown' van de plaat '& Yet & Yet' (2002) is in de film 'Syriana' met George Clooney gespeeld, net als The Corporation.

De groep heeft een vijfde album opgenomen: 'You, You're a History in Rust', dit zou uitkomen op Constellation Records rond 12 februari 2007 in Europa en 6 februari in de rest van de wereld.

Discografie[bewerken]


Deze kwamen allemaal uit op het in Montreal gevestigde onafhankelijke label Constellation Records, behalve 'Besides' dat enkel als vinyl op Resonant Records verscheen.

Externe links[bewerken]