Dokter Corrie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dokter Corrie is een televisierubriek over puberteit en seksualiteit in het Nederlands, waarin Martine Sandifort het gelijknamige personage speelt. Het werd onder meer uitgezonden op Schooltv-weekjournaal van de NTR. Het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF gaf voor de rubriek inhoudelijk advies. De rubriek werd voor het eerst uitgezonden op 6 september 2013. Gekleed in een witte doktersjas behandelt "dokter Corrie" iedere aflevering een ander thema met betrekking tot seksualiteit. De NTR zendt dit programmaonderdeel uit als hulpmiddel bij de vanaf december 2012 in het basisonderwijs verplichte lessen over seksualiteit.

Vanaf zondag 15 maart 2015 heeft Dokter Corrie haar eigen programma bij Zapp. Het programma heet De Dokter Corrie Show en wordt op elke zondag uitgezonden om 18:15 uur. De afleveringen zullen 30 minuten duren.

Opzet[bewerken]

Dokter Corrie krijgt aan het begin van de rubriek een videobericht van een bekende Nederlander, zoals van Lucille Werner en Willie Wartaal. Daarna legt ze aan de kijkers uit wat dit onderwerp met seksualiteit te maken heeft.

Discussie[bewerken]

De uitzendingen werden deels ontvangen met kritiek en leidden tot media-aandacht in kranten en op tv. De Telegraaf noemde het een rel. In de Tweede Kamer werden Kamervragen gesteld door Joël Voordewind (ChristenUnie). Een aantal christelijke scholen beëindigden het kijken naar de uitzending van het SchoolTV-Weekjournaal na klachten van ouders.

Een medewerker van het Schooltv-weekjournaal verdedigde in een ingezonden artikel in het Nederlands Dagblad begin oktober dokter Corrie als goede aanleiding voor een gesprek tussen ouders en kinderen over seksualiteit. De directeur van Rutgers WPF gaf op de radio aan dat de bezorgde ouders niet goed op de hoogte waren van hoe kinderen tegenwoordig met seksualiteit bezig zijn.

Externe links[bewerken]