Dräger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Drägerwerk AG & Co. KGaA
Brandweermensen met ademluchttoestellen van Dräger tijdens een oefening
Brandweermensen met ademluchttoestellen van Dräger tijdens een oefening
Oprichting 1889
Sleutelfiguren Stefan Dräger, Bestuursvoorzitter/CEO
Hoofdkantoor Lübeck Duitsland
Werknemers 11.291 (2010)
Producten Medische apparatuur adembescherming Gasdetectie
Omzet Gestegen € 2,1 miljard (2010)
Winst Gestegen € 247 miljoen (2010)
Website draeger.com
Portaal  Portaalicoon   Economie
een ademluchttoestel van Dräger
Elektronische manometer die waarschuwt bij een te lage druk in de ademluchtcilinder en een bewegingsloosmelder om te waarschuwen bij een ongeval

Drägerwerk AG, kortweg Dräger is een Duits familiebedrijf gespecialiseerd in ademluchtapparatuur, gasdetectietoestellen en beademings- en anesthesieappatuur. Het bedrijf is in 1889 in Lübeck opgericht als Dräger & Gerling. Het eerste patent was voor een reduceertoestel voor koolzuur voor het tappen van bier.

Dräger[bewerken]

Dräger richt zich met ruim 13.000 werknemers in de divisie Medical op de verkoop en service van medische apparatuur, vooral beademings- en anesthesietoestellen en in de divisie Safety vooral op adembescherming en gasdetectie in voornamelijk de (petro-)chemische industrie, mijnbouw en bij de brandweer. In beide takken is Dräger een van de belangrijkste producenten. Het bedrijf had in 2013 een omzet van circa 2,5 miljard euro. Tot het programma behoren verder stationaire gasdetectiesystemen, brandmeldinstallaties en het alcoholslot. De firma leert haar klanten verantwoord om te gaan met haar producten door middel van gebruikers- en onderhoudsopleidingen. Het bedrijf produceert daarnaast testers om personen op het gebruik van drugs (cocaïne, opiaten, amfetamine, methamfetamine, fencyclidine en cannabinoïden) te controleren.

Externe link[bewerken]