Dr Pepper Snapple Group

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dr Pepper Snapple Group is een Amerikaans frisdrankbedrijf. De hoofdzetel is in Plano (Texas). Het is ontstaan door de verzelfstandiging van de Amerikaanse frisdrankentak van Cadbury Schweppes.

De bekendste merken die door de groep geproduceerd worden, zijn 7Up (in de VS), A&W Root Beer, Canada Dry (in Noord-Amerika), Dr Pepper (behalve in Europa en Canada), Gini, Orangina (in Noord-Amerika), Schweppes, Snapple en Sunkist.

Geschiedenis[bewerken]

In februari 1998 kocht Cadbury Schweppes de bottelarijen van Beverage America and Select Beverages van investeringsmaatschappij The Carlyle Group. In 2000 verkocht Triarc Companies, Inc. de frisdrankmerken Snapple, Mistic, Stewart's en Royal Crown aan Cadbury. In 2006 en 2007 kocht Cadbury Schweppes de Dr Pepper/Seven Up Bottling Group, samen met verschillende andere bottelarijen in Noord-Amerika. Hierdoor kreeg het bedrijf de kans om veel van haar eigen frisdranken, waaronder nu ook Dr Pepper en 7Up, zelf te bottelen.

In november 2007 werd aangekondigd dat de Amerikaanse frisdrankafdeling van Cadbury Schweppes, Cadbury Schweppes Americas Beverages, van het moederbedrijf gescheiden zou worden. Dat gebeurde effectief in mei 2008, onder de nieuwe naam Dr Pepper Snapple Group.