Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dragon Quest VIII:
Journey of the Cursed King
Ontwikkelaar(s) Level-5
Uitgever(s) Square Enix
Datum van uitgave Vlag van Japan 27 november 2004
Vlag van Verenigde Staten 15 november 2005
Vlag van Europa 13 april 2006
Genre(s) RPG
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse 12+
Platform(s) PlayStation 2
Media 1 DVD
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (Japans: ドラゴンクエストVIII 空と海と大地と呪われし姫君, Doragon Kuesuto VIII Sora to Umi to Daichi to Norowareshi Himegimi, letterlijk "Dragon Quest VIII: De Hemel, de Zee, de Aarde en de Vervloekte Prinses") is een Role Playing Game die ontwikkeld is door Level-5 en uitgegeven is door Square Enix. Het is het achtste deel uit de populaire Dragon Quest/Warrior series. Het was het eerste Dragon Quest deel dat in Europa is uitgebracht en kreeg daarom hier de titel Dragon Quest: The Journey of the Cursed King zonder het Romeinse cijfer.

Verhaal[bewerken]

Een tovenaar genaamd Dhoulmagus neemt de magische scepter van het koninkrijk Trodain en hij betoverd de koning en zijn dochter om in een soort trol en een paard. De wachters van het kasteel zijn allemaal versteend, behalve jij! Je gaat samen met de koning en prinses op reis om de scepter terug te halen en de betovering te verbreken. Onderweg maak je kennis met Yangus (een bandiet), Jessica (een dochter van een belangrijke familie) en Angelo (een templar). Zij helpen je het doel te bereiken en hebben daar hun eigen reden voor. Na een tijd merk je dat niet Dhoulmagus de scepter beheert, maar de scepter beheert Dhoumagus. De scepter dwingt Dhoumagus om de nazaten van de 7 wijzen te doden. Zo enkel kan Rapthorne(de eigenlijke staf) terugkeren in een levend wezen.

Personages[bewerken]

Hero: Je bent een soldaat van het koninkrijk van Trodain. Je bent de enige soldaat die de vloek van Dhoulmagus heeft overwonnen en je gaat dus met de koning en zijn dochter op zoek naar Dhoulmagus om de vloek op te heffen.

Yangus: Yangus is een bandiet uit het dorpje Pickham. Yangus sluit zich als eerste aan bij het groepje van drie. Yangus ontmoet ze wanneer ze over een brug willen gaan van Trodain naar Farebury, Yangus vraagt tol om te mogen passeren, maar hij hakt per ongeluk de brug in tweeën en dreigt te vallen. Maar de hero (held) (jij dus) red hem en Yangus is je eeuwig dankbaar en hij sluit zich bij je aan.

Jessica: Jessica is een dochter van de Albert familie, een familie in Alexandria. Jessica heeft verdriet omdat haar broer vermoord werd door Dhoulmagus. Ze wil zich wreken en sluit zich na een ruzie met haar moeder aan bij de Hero en Yangus. Ze maakt vooral gebruik van magische aanvallen.

Angelo: Angelo is een templar (tempelier) die zich vooral bezighoudt met drinken, gokken (valsspelen) en de vrouwen om zijn vinger te winden. Hij kwam aan in de Abbey toen hij heel klein was, zonder zijn ouders of iets. Marcello, Kapitein van de templars ving hem op. Hij raakt gecharmeerd door de charmes van Jessica. Hij wil zich bewijzen tegenover de andere templars en gaat uiteindelijk mee omdat hij moet van Marcello. Zijn missie is om Dhoulmagus ten val te brengen.

Externe links[bewerken]