Drive Like Maria

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Drive Like Maria
Afbeelding gewenst
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2005 - heden
Oorsprong Vlag van België België / Vlag van Nederland Nederland
Genre(s) Hardrock, bluesrock
Label(s) PIAS
Bezetting
Huidige leden Bjorn Awouters
Nitzan Hoffmann
Robin van Saaze
Bram van den Berg
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Drive Like Maria is een Belgisch-Nederlandse hardrockband (beïnvloed door stijlen als Stoner Rock, Blues Rock en Rock & Roll) die doorbrak tijdens de Global Battle of the Bands in 2005. Na het winnen van de Nederlandse versie van dit evenement, eindigde de band als tweede tijdens de internationale finale in Londen. Niet veel later kreeg Drive Like Maria een platencontract bij PIAS.

In 2009 verscheen het debuutalbum van de band, dat Elmwood werd genoemd naar de buurt in Dallas waar John Congleton (bekend van onder andere Black Mountain, The Roots) de plaat produceerde en mixte. In de nummers Sure Enough en Die a Little More zingt ook de Amerikaanse singer-songwriter Janis Ian mee.

De eerste single van het album, getiteld "I'm on a train", kwam uit in maart 2009 en bereikte de vijfde plaats in de "Kink 40". Op 12 juni 2009 verzorgde Drive Like Maria het voorprogramma voor de show van ZZ Top in Vorst Nationaal in Brussel. Op 23 juni 2011 was de band de openingsact voor AC/DC in de Amsterdam ArenA.

Op 11 mei 2012 verscheen de tweede plaat 'Drive Like Maria' die overal geweldige recensie kreeg. In 2013 wordt de plaat in België en Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk uitgebracht waar de band ook gaat toeren. Op 5 april spelen ze in Beijing, China op het SOTX showcase festival, de Chinese variant van SXSW.

Drive Like Maria bestaat uit Bjorn Awouters (gitaar/zang), Nitzan Hoffmann (gitaar) en Robin van Saaze (bas/tweede stem) en Bram van den Berg (drums).

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Album Top 100
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Elmwood 20-03-2009 28-03-2009 51 3
Drive Like Maria 11-05-2012 19-05-2012 26 3

Externe link[bewerken]