Dwayne L. Barnes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dwayne L. Barnes
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 26 November 1970
Geboorteplaats Detroit
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1991 - heden
Beroep Acteur
filmregisseur
filmproducent
scenarioschrijver
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dwayne L. Barnes (Detroit, 26 november 1970) is een Amerikaanse acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Barnes is opgegroeid op straat in Detroit waar hij de harde realiteit leerde. In het laatste jaar van de middelbare school werd hij verkozen tot de meest kansrijke student, won een lokale acteer competitie en werd beloond met een beurs voor een studie aan de Universiteit van Michigan. Na een paar jaar doorgebracht te hebben op deze universiteit besloot hij met zijn studie te stoppen en naar Los Angeles te verhuizen om acteur te worden. Hij viel daar ook op door zijn muzikale talent en na twee jaar dat hij in Los Angeles woonde trad hij op in een musical The Five Heartbeats.[1] Hiervoor werd hij genomineerd voor Beste Acteur voor de NAACP Theater Award. Hierna speelde hij in meer musicals zoals Letters from Nam en Dorian, door zijn optreden in Dorian verdiende hij een opname voor een album met de band H2O. Deze band ging uit elkaar voordat het album uitkwam.

Barnes begon in 1991 met acteren in de televisieserie Baywatch. Hierna speelde hij nog in meerdere rollen voor televisieseries en films zoals White Men Can't Jump (1992), NYPD Blue (1996-2001), The Flock (2007) en Weeds (2010).

Barnes heeft een dochter.[2]

Filmografie[3][bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Filmregisseur/filmproducent[bewerken | brontekst bewerken]

Scenarioschrijver[bewerken | brontekst bewerken]