EHSAL Management School

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De EHSAL Management School (EMS) is de business school in een samenwerking tussen universiteit KU Leuven en hogeschool Odisee in Brussel.

Geschiedenis[bewerken]

De EMS werd opgericht als management school door de voormalige hogeschool EHSAL. De EHSAL ging in 2007 op in de Hogeschool-Universiteit Brussel, deze instelling werd in het najaar van 2013 wederom opgesplitst toen de academische/universitaire opleidingen van de HUB werden overgenomen door de KU Leuven en de HUBrussel fusioneerde met de KAHO Sint-Lieven. De HUB-KAHO draagt vanaf september 2014 de naam Odisee en biedt enkel nog professionele opleidingen aan. De academische opleidingen van de voormalige HUB (zoals o.a. Handelswetenschappen, Handelsingenieur, Rechten, Taal- en Letterkunde en Milieu- en Preventiemanagement) worden heden aangeboden op de KU Leuven campus Brussel.

Opleidingen[bewerken]

De EMS biedt postuniversitaire opleidingen (postgraduaten, postdoctorale opleiding in Nederland) en andere korte opleidingen en basiscursussen aan voor het bedrijfsleven. De EMS biedt ook postgraduaten aan in dagopleiding voor alumni (bachelor of master).

Accreditatie[bewerken]

  • Op 13 mei 1998 behaalde EMS als eerste managementschool in België het ISO 9001-certificaat voor haar academische opleidingen. In 2007 werd het ISO-certificaat ook voor de professionele opleidingen van de Ehsal Management School toegekend.
  • EHSAL Management School werd op 1 mei 2004 officieel erkend als PMI Registered Education Provider (R.E.P.).

Externe link[bewerken]