Odisee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Odisee hogeschool
Logo Odisee Co-Hogeschool
Algemeen
Officiële naam Odisee University of Applied Sciences
Motto Dé co-hogeschool
Locatie Aalst, Brussel, Dilbeek, Gent, Schaarbeek, Sint-Niklaas
Opgericht 2014
Type Hogeschool
Algemeen directeur Ann Verreth
Studenten 10.500[1]
Lid van Associatie KU Leuven
Website http://www.odisee.be
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Odisee is een Vlaamse katholieke hogeschool, lid van de Associatie KU Leuven. Ze ontstond op 1 januari 2014 door de fusie van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) met de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven (KAHO). De universitaire opleidingen van beide instellingen werden in september 2013 al overgenomen door de KU Leuven.

De hoofdzetel van Odisee bevindt zich in Brussel. De nieuwe naam werd ingevoerd in 2014, bij de start van academiejaar.

De algemeen directeur van Odisee is sinds april 2021 Ann Verreth. Zij is de opvolgster van Joris Rossie (2017-2021), Mia Sas (2015-2017) en Dirk De Ceulaer (2014-2015). In 2023 werd bekendgemaakt dat Odisee gaat samenwerken met de Arteveldehogeschool.[2]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Historisch gezien is deze hogeschool ontstaan uit onder andere de volgende hogescholen:

Wanneer in 2013 de academische opleidingen zoals onder andere de Master Handelswetenschappen van de HUB-EHSAL toegevoegd werden aan de KU Leuven, moest de hogeschool door het verlies van deze masteropleidingen op zoek naar een andere partner. Een fusie met de Brusselse Erasmushogeschool lag voor de hand, maar was niet mogelijk omwille van strikte afspraken binnen de associatie KU Leuven[3]. HUB-EHSAL fuseerde op 1 januari 2014 officieel met de Oost-Vlaamse hogeschool Katholieke Hogeschool Sint-Lieven, waarmee het in 2009 al een samenwerkingsverband had afgesloten.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]