Odisee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Odisee
Logo Odisee Co-Hogeschool
Algemeen
Buitenlandse naam University College Odisee
Locatie Brussel, Gent, Aalst, Sint-Niklaas
Opgericht 2014
Type Hogeschool
Algemeen directeur Joris Rossie
Studenten 10.500[1]
Lid van Associatie KU Leuven
Website http://www.odisee.be
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Odisee is een Vlaamse katholieke hogeschool, lid van de Associatie KU Leuven. Ze ontstond op 1 januari 2014 door de fusie van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) met de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven (KAHO). De universitaire opleidingen van beide instellingen werden in september 2013 al overgenomen door de KU Leuven.

De hoofdzetel van Odisee bevindt zich in Brussel. De nieuwe naam werd ingevoerd op 23 september 2014, bij de start van academiejaar 2014-2015.

Geschiedenis[bewerken | bron bewerken]

Historisch gezien is deze hogeschool ontstaan uit onder andere de volgende hogescholen:

Wanneer in 2013 de academische opleidingen zoals onder andere de Master Handelswetenschappen van de HUB-EHSAL toegevoegd werden aan de KU Leuven, moest de hogeschool door het verlies van deze masteropleidingen op zoek naar een andere partner. Een fusie met de Brusselse Erasmushogeschool lag voor de hand, maar was niet mogelijk omwille van strikte afspraken binnen de associatie KU Leuven[2]. HUB-EHSAL fuseerde op 1 januari 2014 officieel met de Oost-Vlaamse hogeschool Katholieke Hogeschool Sint-Lieven, waarmee het in 2009 al een samenwerkingsverband had afgesloten.

Externe links[bewerken | bron bewerken]