UC Leuven-Limburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
UC Leuven-Limburg
UC Leuven-Limburg Campus Hertogstraat, Heverlee
UC Leuven-Limburg Campus Hertogstraat, Heverlee
Algemeen
Afkorting UCLL
Buitenlandse naam University Colleges Leuven-Limburg
Motto Moving Minds
Locatie Leuven, Diest, Hasselt, Diepenbeek, Genk, Vlag van België België
Opgericht 2014
Type Hogeschool
Algemeen directeur Marc Vandewalle[1]
Studenten 14.500
Lid van Associatie KU Leuven
Website www.ucll.be
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

UC Leuven-Limburg (UCLL) is een Vlaamse katholieke hogeschool, lid van de Associatie KU Leuven. De instelling organiseert hoger onderwijs op 10 campussen, verspreid over vijf steden of gemeenten, Leuven, Diest, Hasselt, Diepenbeek en Genk. Binnen UCLL worden 18 professionele bacheloropleidingen, 14 banaba-opleidingen, een opleiding in HBO5, 33 postgraduaten en een aantal navormingen ingericht. UCLL telt circa 14.500 studenten.

De UCLL ontstond in 2014 door de fusie van voormalige Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim), Katholieke Hogeschool Leuven (KHLeuven) en Groep T.[2] Wat Groep T betreft, ging het enkel om de lerarenopleidingen, aangezien de ingenieursopleidingen al in 2013 werden overgedragen aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven).[3] Voluit staat UCLL voor University Colleges Leuven-Limburg.

Bestuur[bewerken]

Het bestuur van deze hogeschool bestaat uit een algemene vergadering, een raad van bestuur, een academische raad, een directiecomité, een hogeschoolonderhandelingscomité (HOC) en de Studentenraad Leuven-Limburg. Algemeen directeur is Marc Vandewalle.[1]

Campussen[bewerken]

Leuven

  • Campus Gasthuisberg
  • Campus Hertogstraat
  • Campus Proximus
  • Campus Sociale School

Gesloten: Campus Comenius (sluiting in 2017)

Diest

  • Campus Clenardus

Hasselt

  • Campus Oude Luikerbaan
  • Campus Hemelrijk

Diepenbeek

  • Campus Diepenbeek

Genk

  • Campus LiZa


Opleidingen[bewerken]

UC Leuven-Limburg biedt 18 professionele bacheloropleidingen aan in de 5 interessegebieden: lerarenopleidingen, welzijn, gezondheid, management en technologie. Daarnaast zijn er 14 banaba-opleidingen. Daarnaast bestaat er ook één HBO5-opleiding verpleegkunde.

Studentenraad[bewerken]

UC Leuven-Limburg beschikt over 2 overkoepelende SVO's (Studentenraad Leuven en Studentenraad Limburg) die samen de Studentenraad UC Leuven-Limburg vormen.

Externe link[bewerken]