Hogeschool West-Vlaanderen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hogeschool West-Vlaanderen
Afkorting Howest
Motto We develop people
Locatie Vlag van België Brugge, Kortrijk, België
Opgericht 1995
Studenten 7000
Lid van Associatie UGent
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Hogeschool West-Vlaanderen (kortweg Howest) is een hogeschool van de Vlaamse Gemeenschap in West-Vlaanderen met vestigingen in Brugge en Kortrijk. Howest biedt 24 bachelors aan en is met ongeveer 7000 studenten na de Hogere Zeevaartschool Antwerpen de kleinste hogeschool van Vlaanderen.

Associatie[bewerken | brontekst bewerken]

De hogescholen Howest, Hogeschool Gent (HOGENT) en de Arteveldehogeschool Gent vormen samen met de Universiteit Gent (UGent) de Associatie Universiteit Gent. Deze associatie staat voor 60.000 studenten of 29% van het hoger onderwijs in Vlaanderen.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

De Hogeschool West-Vlaanderen - kortweg Howest - ontstond in 1995 uit een fusie tussen acht scholen: het Hoger Instituut voor Sociale Studiën (Jeugdzorg), Klemskerke; het Hoger Rijksinstituut voor Economisch, Paramedisch en Sociaal Hoger Onderwijs, kortweg Hiepso, Kortrijk; het Hoger Rijksinstituut voor Paramedische Beroepen, Oostende; het Hoger Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs, Brugge; het Hoger Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs met Normaalafdelingen, Brugge; de Provinciale Industriële Hogeschool, Kortrijk; de Rijksnormaalschool Brugge; de Rijksnormaalschool Kortrijk (die in 1986 gefusioneerd was met de Rijksnormaalschool Brugge).

Het decreet van 13 juli 1994 betreffende de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap bepaalde immers dat bestaande onderwijsinstellingen zich moesten verenigen in grotere multidisciplinaire entiteiten.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]