Katholieke Hogeschool Vives

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Katholieke Hogeschool Vives
Vives Logo.jpg
Algemeen
Afkorting Vives
Buitenlandse naam Vives University College
Motto Vives is er voor jou
Design your future
Locatie België
Opgericht 2013 (fusie)
Voorzitter raad van bestuur Herman Vanlerberghe
Algemeen directeur Joris Hindryckx
Studenten Ca. 13.000
Staf Ca. 1200
Website www.vives.be
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Katholieke Hogeschool Vives of kortweg Vives is een katholieke hogeschool in West-Vlaanderen. De naam verwijst naar de Spaans-Brugse humanist Juan Luis Vives. Vives is het resultaat van een fusie in 2013 tussen KATHO en KHBO.

Oprichting[bewerken]

De hogeschool is ontstaan door de samenvoeging van de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen en de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende.[1] KATHO en KHBO ondertekenden op 23 juni 2010 een intentieverklaring tot samenwerking. De fusie en de naam werden aangekondigd op 21 december 2012 en werden van kracht in september 2013. Tegelijkertijd werden de universitaire opleidingen afgesplitst naar Kulab, een nieuwe afdeling van de KU Leuven. Vives heeft vestigingen in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Torhout en Tielt. Met circa 13.000 studenten is Vives een van de grootste hogescholen in Vlaanderen, tezamen met UCLL (14.500) en de Hogeschool Gent (13.000).[bron?]

Studentenvoorzieningen[bewerken]

In Kortrijk beschikt men over een dienst voor studentenvoorzieningen, STUVO. Men kan er terecht voor informatie over onder meer studiebeurzen, kinderbijslag, studentenhuisvesting en werk. STUVO heeft studentenpsychologen in dienst waar studenten steeds bij terechtkunnen.

Externe link[bewerken]