ESRC The Elephants

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ESRC "THE Elephants"
Clubnaam ESRC "THE Elephants"
Opgericht 12 oktober 1972
Plaats Eindhoven
Stadion Sportcomplex Eindhoven Noord
Competitie 3e klasse Zuid-Oost
Homepage http://www.elephants.nl
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Sport

ESRC "THE Elephants" is de studentenrugbyvereniging van de Nederlandse stad Eindhoven. De club is opgericht op 12 oktober 1972. De hoofdletters "THE" refereren aan de vroegere naam van de TU, die toen nog Technische Hogeschool Eindhoven was. Lidmaatschap voor de Elephants staat open voor alle studenten die studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogeschool, Business Hogeschool Noteboom en de Design Academy. De Elephants zijn net zoals een groot aantal andere Eindhovense studentensportverenigingen verbonden aan het ESSF en het sportcentrum.

De Elephants spelen in de Nederlandse Rugby Union competitie, in de 3e klasse Heren Zuid-Oost. Na een paar jaar in de 4e Klasse Heren Zuid te hebben gespeeld, zijn de Elephants in 2018 gepromoveerd als beste nummer 2 uit de 4e Klasse naar de 3e Klasse. Nadat de competitie is afgelopen worden er verschillende toernooien gespeeld, ook met andere varianten van het rugbyspel. Een voorbeeld zijn de Rugby Sevens toernooien in de zomer met onder andere het Ameland Beachrugby toernooi en het GNSK, dat in 2018 door de heren van de Elephants gewonnen is. De Jonghe Honden nemen deel in de JH-competitie en het jaarlijks georganiseerde JH-toernooi. De Elephants hebben samen met Rugbyclub Eindhoven PSV een combinatieteam dat uitkomt in de vrouwencompetitie Rugby Union Dames 2e Klasse, genaamd Eindhoven Lions. De Lions zijn in het najaar van 2018 ongeslagen winterkampioen geworden.

De Elephantsvrouwen speelden in 1975 de eerste Nederlandse vrouwenwedstrijd tegen de vrouwen van Rugbyclub Wageningen[1].

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]