Utrechtse Studenten Rugby Society

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Utrechtse Studenten Rugby Society
Utrechtse Studenten Rugby Society
Geschiedenis
Opgericht 7 november 1967
Structuur
President F. Bosman
Plaats Utrecht
Type Studentenvereniging
Motto Old ruggers never try!
Aantal leden 189
Media
Website Officiële website

De Utrechtse Studenten Rugby Society (U.S.R.S.) is een rugbyvereniging uit Utrecht, dat uitkomt in de hoogste klasse van Nederland.[bron?]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging werd in de nacht van 6 op 7 november 1967 opgericht door studenten als subvereniging van het Utrechtsch Studenten Corps. Sindsdien is zij uitgegroeid tot de grootste studentenrugbyvereniging van Nederland[bron?], die meedoet op het hoogste niveau.[bron?] Afgelopen jaar[(sinds) wanneer?] vierde de Society haar elfde lustrum. De Society is vijf teams rijk, waaronder een beginnersteam en een veteranenteam. De USRS is toegankelijk voor alle mannelijke universitaire studenten en cursisten in Utrecht.

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Het eerste team van de USRS, het Vlaggenschip, komt uit in de Future Klasse van de nationale rugbycompetitie. Het tweede team, 't Puntenkanon, is na het kampioenschap in de vierde klasse in het seizoen 2008/2009 gepromoveerd naar de derde klasse. In het seizoen 2016/2017 behaalden de mannen het kampioenschap in de derde klasse Noord-West, waarmee zij promotie naar de tweede klasse afdwongen waar ze een jaar deel van uitmaakten. Het derde team (bestaande uit oudere leden van de Society), de Old USRussianS, speelt in de derde klasse. Daarnaast heeft de U.S.R.S. ook een Jonghe Honden-team (voor nieuwe leden) dat meespeelt in de Jonghe Honden-competitie. Sinds het seizoen 2011/2012 heeft de Society er een vijfde team bij, ook wel De Harde Mast genoemd. Dit team bestaat uit nog onervaren spelers die net Jonghe Hond af zijn, en meer ervaren spelers die deze heren bij de hand nemen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]