Een Haarlemmermeer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Een Haarlemmermeer
Afbeelding gewenst
Personen
Partijvoorzitter Hans Spijker
Partijleider Hans Spijker
Geschiedenis
Opgericht 2012
Afsplitsing van Trots op Nederland
Algemene gegevens
Actief in Nederland
Richting Rechts
Ideologie Conservatief-liberalisme
Website http://www.een-haarlemmermeer.nl/
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Een Haarlemmermeer is een lokale politieke partij in de gemeente Haarlemmermeer. De oorsprong van de partij ligt bij Trots op Nederland. In 2012 ging de partij onder een nieuwe naam verder. Sinds 2014 is de partij gekozen in de gemeenteraad. Oprichter van de partij waren Conny de Bree en Hans Spijker. Huidige fractievoorzitter is enkel Hans Spijker.

Geschiedenis[bewerken]

Een Haarlemmermeer is in 2012 opgericht nadat het zich afscheidde als fractie van Trots op Nederland van politica Rita Verdonk. In 2010 werd de lokale fractie opgericht als TON Haarlemmermeer. Lijsttrekker en fractievoorzitter van deze afdeling was Conny de Bree. De partij behaalde tijdens de raadsverkiezingen van 2010 twee zetels in de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Conny de Bree en Hans Spijker werden geïnstalleerd voor de raad. Toen Verdonk in 2011 de landelijke partij verliet, besloten enkele gemeentefracties (waaronder Haarlemmermeer) te blijven bestaan onder eigen naam. Echter in 2012 was de ontevredenheid over de partij zo hoog, dat enkele fracties verdergingen onder een eigen naam. Ook de fractie van Haarlemmermeer verliet Trots op Nederland en ging door als het huidige Een Haarlemmermeer. In 2012 vertrok lijsttrekker en fractievoorzitter Conny de Bree na een vertrouwensbreuk met raadslid Hans Spijker en fractie-assistent fractie-assistent Angelique de Haan. Deze twee hadden een motie van wantrouwen tegen De Bree ingediend. Zij besloot uit de partij te stappen om zich aan te sluiten bij de lokale afdeling van Forza!. Deze hadden in 2010 drie raadszetels behaald, maar verloren er een door het vertrek van Yvonne Butter uit hun partij. De Bree zou deze gaan opvullen. Hierdoor bleef Een Haarlemmermeer achter met een zetel die werd gevuld door Hans Spijker, die ook de nieuwe fractievoorzitter werd. Bij de raadsverkiezingen van 2014 werd Spijker gekozen tot lijsttrekker. De partij deed voor het eerst mee aan de verkiezingen. Met de nieuwe standpunten van de partij namen ze ook grotendeels afstand van de oude standpunten van Trots op Nederland. Bij deze verkiezingen van 19 maart 2014 behaalde de partij met lijsttrekker Hans Spijker een zetel in de gemeenteraad.

Standpunten[bewerken]

De standpunten van Een Haarlemmermeer zijn o.a.: meer participatie voor de burgers, een betaalbare zorg door de overheid, meer aandacht en vrijheid voor 55+ers, Geen lastenverzwaringen voor zzp'ers, meer veiligheid en minder geld naar duurzame energie.

Raadsleden[bewerken]

Sinds 20 maart 2014 wordt Een Haarlemmermeer door onderstaande personen vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Haarlemmermeer:

Functie Naam
Fractievoorzitter en raadslid Hans Spijker
Fractie-assistent Bob Chevallerau

Externe links[bewerken]