Eiji Aonuma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Eiji Aonuma in 2007

Eiji Aonuma (青沼 英二, Aonuma Eiji; Nagano,16 maart 1963) is een Japanse videogameontwerper bij het bedrijf Nintendo. Hij is vooral bekend als de regisseur en producent van de Legend of Zelda-reeks.

Aonuma begon zijn carrière bij Nintendo als ontwerper van een aantal NES spellen die alleen in Japan zijn uitgekomen. De eerste videogame die hij zelf als regisseur maakte was het Super NES spel Marvelous: Mouhitotsu no Takarajim (Marvelous: Another Treasure Island). Het eerste Zelda spel waar hij voor mocht werken was The Legend of Zelda: Ocarina of Time voor de Nintendo 64. Voor dit spel ontwierp hij onder andere de Waterkerker (originele naam: Water Dungeon), waar hij tot op de dag van vandaag nog een hoop opmerkingen over krijgt, omdat dit wordt beschouwd als één van de lastigste kerkers uit de Zelda reeks.

Zijn debuut als regisseur voor de Zelda reeks was het spel The Legend of Zelda: Majora's Mask voor de Nintendo 64. Sindsdien heeft hij (zo goed als) alle delen uit de Zelda reeks geregisseerd(vaak tijdens de laatste maanden van de ontwikkeling) of geproduceerd.

Aonuma werkt binnen Nintendo in het zogenaamde Software Development Group No. 3, waar hij met een heel team van Nintendo medewerkers werkt aan de Zelda reeks. Ook heeft hij gewerkt aan de remake van The Legend of Zelda: The Wind Waker voor de Wii U en het nieuwe Nintendo 3DS-spel The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, gebaseerd op de wereld van A Link to the Past. Daarnaast is hij bezig met The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor de Wii U en de Switch die waarschijnlijk pas in 2017 zal uitkomen.