Ellen Nikolaysen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ellen Nikolaysen
Ellen Nikolaysen
Algemene informatie
Land Noorwegen
Geboortedatum 10 december 1951
Geboorteplaats Oslo
Werk
Beroep zanger, toneelacteur
Actieve periode 1970 -
Kunst
Muziekinstrument stem
Genre popmuziek
Platenlabel Philips Records
Diversen
Deelnemer aan Eurovisiesongfestival 1975, Eurovisiesongfestival 1973
De informatie in deze infobox is afkomstig van Wikidata.
U kunt die informatie hier bewerken.

Ellen Nikolaysen (Oslo, 10 december 1951) is een Noorse zangeres.

In 1972 schreef ze zich in voor de Melodi Grand Prix om zo voor Noorwegen naar het Eurovisiesongfestival te kunnen met het lied Håp, ze werd voorlaatste in de voorronde. Een jaar later was ze succesvoller. Als lid van de groep Bendik Singers won ze de Melodi Grand Prix met Å for et spill. Van 1973 tot 1976 mocht ieder land kiezen in welke taal ze zongen op het songfestival en de groep koos voor het Engels met It's just a game. Ze werden 7de.

Ook in 1974 wilde Nikolaysen weer naar het songfestival, ditmaal solo met Lys og mørke, maar ze werd slechts 3de in de voorronde. Een jaar later was het wel weer prijs en won ze met Det skulle ha vaert sommer nå. Op het songfestival koos ze voor de Engelse versie Touch my life with summer waarmee ze 18de werd. In 1984 deed ze nog eens mee aan de Melodi Grand Prix met Opus en werd toen 6de.

In 1974 deed Nikolaysen mee aan het Yamaha Music Festival, dat ook wel bekendstond als het World Popular Song Festival, met het lied You made me feel I could fly. Ze won met dit lied het festival.

Begin jaren 90 begon ze een nieuwe carrière als musicalster.