Ellen Nikolaysen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ellen Nikolaysen (Oslo, 10 december 1951) is een Noorse zangeres.

In 1972 schreef ze zich in voor de Melodi Grand Prix om zo voor Noorwegen naar het Eurovisiesongfestival te kunnen met het lied Håp, ze werd voorlaatste in de preselectie. Een jaar later was ze succesvoller als lid van de groep Bendik Singers won ze de Melodi Grand Prix met Å for et spill, van 1973 tot 1976 was er de vrije taalregel op het songfestival en de groep koos om in het Engels te gaan met It's just a game, ze werden 7de.

Ook in 1974 wilde Nikolaysen weer naar het songfestival, ditmaal solo met Lys og mørke maar ze werd slechts 3de in de preselectie. Een jaar later was het wel weer prijs en won ze met Det skulle ha vaert sommer nå, op het songfestival koos ze voor de Engelse verise Touch my life with summer waarmee ze 18de werd. In 1984 deed ze nog eens mee aan de Melodi Grand Prix met Opus maar ging met de 6de plaats naar huis.

In 1974 deed Nikolaysen mee aan het Yamaha Music Festival dat ook wel bekendstond als het World Popular Song Festival, met het lied You made me feel I could fly won ze het festival.

Begin jaren 90 begon ze een nieuwe carrière als musicalster.