Bobbysocks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Optreden in 2010

Bobbysocks was een Noorse popband uit de jaren 80.

De groep werd in 1983 opgericht en bestond uit Hanne Krogh en Elisabeth Andreassen. In 1985 won de groep Melodi Grand Prix en dit betekende dat ze Noorwegen mochten vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival dat in buurland Zweden georganiseerd werd. Beide dames hadden al 1 keer meegedaan, Krogh erg onsuccesvol op piepjonge leeftijd in 1971 en Andreasson in 1982 toen ze aan de zijde van Kikki Danielsson een 8ste plaats in de wacht sleepte voor Zweden. De Bobbysocks zorgden voor de allereerste Noorse overwinning op het songfestival met hun liedje La det swinge.

Hoewel de groep niet meer samen is, treden ze toch nog samen op van tijd tot tijd, zoals in de Congratulationsshow, ter ere van 50 jaar Eurovisie.

Hoe de groep samenkwam[bewerken]

Een helderziende vertelde Hanne Krogh dat ze groot succes zou oogsten met een duo bestaande uit zichzelf en nog een Noorse artiest. Krogh dacht aan Anita Skorgan die al verscheidene malen op het Eurovisiepodium gestaan had. Ze ontmoette Elisabeth Andreassen voor het eerst in 1983 in België. Ze twijfelde of Andreasson geschikt was omdat de helderziende het over een Noorse artiest had en Andreasson was in Zweden geboren, maar toen ze haar Noors paspoort liet zien waren er geen problemen meer en werd de groep Bobbysocks geboren.[bron?]

Discografie[bewerken]

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Let it swing 1985 18-5-1985 13 8 Alarmschijf