Ensemble Studios

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ensemble Studios is een Amerikaans productiehuis van Microsoft. Ensemble Studios is bekend geworden doordat ze de Age of Empires-serie ontwikkelden. Op 22 september 2008 is door Microsoft bekendgemaakt dat Ensemble Studios na het uitkomen van het spel Halo Wars de deuren gaat sluiten. Een aantal medewerkers hebben een baan aangeboden gekregen bij Microsoft. De meeste medewerkers gaan aan de slag bij de twee nieuwe opvolgers van Ensemble Studios: Robot Entertainment en Bonfire Studios.

Spellen[bewerken]

Opvolger[bewerken]

Na de sluiting van Ensemble Studios hebben de oude werknemers twee nieuwe studios opgericht. Tony Goodman, een van de oprichters van Ensemble Studios heeft Robot Entertainment opgericht, en een ander deel van Ensemble Studios heeft de studio Bonfire Studios opgericht.

Trivia[bewerken]

  • Ensemble Studios heeft de 2 hoogste verdiepingen van hun gebouw in bezit.
  • Volgens Sandy Petersen op de Age of the Kings Heaven website, zijn ongeveer 10% van de werknemers van het bedrijf volwassenen.
  • Mike McCart, de webmaster van Ensemble Studios, was voordat hij werd aangenomen de webmaster van de HeavenGames fansite.

Externe links[bewerken]