Eric Bats

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Eric Bats
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Geboorteplaats Hoogezand
Beroep Radio-dj
Programmamaker
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

Eric Bats (Hoogezand, 16 maart 1967) is een Nederlandse radio-dj en programmamaker.

Bats presenteert sinds 2001 diverse radioprogramma's voor RTV Noord. Tot 2008 presenteerde hij op zondagmiddag Het Eeuwige Weekend. Sinds mei 2008 is hij de presentator van het programma 'Café Martini' dat anno 2010 wekelijks is te beluisteren op zaterdagmiddag van 14:00 tot 18:00 uur. In dit programma loopt als rode draad het populaire spel woordwissel en krijgen muzikanten op 'Podium Noord' de kans live op te treden.

Eric Bats is tevens de geestelijke vader van 'de Grunny', een prijs die jaarlijks tijdens de Dag van de Groninger Muziek wordt uitgereikt aan een Groninger band of artiest die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Groninger muziek.

Voordat Eric bij de regionale omroep kwam werkte hij 10 jaar bij Radio Compagnie (de lokale omroep van zijn woonplaats Sappemeer) waar hij destijds tientallen programma's maakte. Op 18 december 1993 vestigde hij een wereldrecord door samen met drie collega's 125 uur onafgebroken radio te maken. Dit record staat nog steeds vermeld in het Guinnes Book of Records.