Erin Burnett

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Erin Burnett

Erin Burnett (Mardela Springs, 2 juli 1976) is een Amerikaanse presentatrice en ze verzorgt de presentatie van het CNBC programma, Squawk on the Street. Samen met Mark Haines presenteert zij het programma vanuit New York. Naast Squawk on the Street doet ze ook het CNBC programma Street Signs.

Burnett heeft haar Bachelor of Arts behaald in Williamstown (gelegen in de Amerikaanse staat Massachusetts). Daar studeerde ze Political Economy aan het Williams College, ook heeft zij een studie voltooid aan de Saint Andrews's School in de Amerikaanse staat Delaware.

Burnett begon haar carrière als analist bij de "investment banking" divisie van Goldman Sachs, waar ze zich bezig hield met fusies, acquisities en het financieel beheer. Voordat Burnett in 2005 bij CNBC kwam te werken was ze in dienst bij Bloomberg Television, daar presenteerde zij Bloomberg on the Markets. In dit programma belichte zij de opening van de effectenbeurs en deed zij interviews, daarnaast presenteerde zij ook nog In Focus met het belangrijkste nieuws van de dag uit de zakenwereld. Alvorens bij Bloomberg Television gewerkt te hebben was Burnett vicevoorzitter van Citigroup.

Externe links[bewerken]