Eugene Krabs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Eugene Krabs
Personage uit SpongeBob SquarePants
Gespeeld door Clancy Brown
Persoonsinformatie
Volledige naam Eugene H. Krabs
Geboren 30 november 1942
Geboorteland Bikinibroek
Familie
Huwelijk waarschijnlijk een walvis
Kinderen Parel Krabs
Portaal  Portaalicoon   Media

Eugene H. Krabs, meestal Meneer Krabs genoemd, is een personage uit de animatieserie SpongeBob SquarePants. Krabs is de gierige eigenaar van de Krokante Krab. Hij is de rivaal van Sheldon Plankton. De Nederlandse stem wordt gesproken door Sander de Heer.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Eugene H. Krabs werd geboren op 30 november 1942 als de zoon van Betsy Krabs en een onbekende vader. Hij is een ver familielid van Koning Krabs, die in de Middeleeuwen regeerde.

De familie Krabs heeft al sinds tijden het geheime recept van de krabburger in hun bezit. Eugene Krabs kocht een failliet rusthuis genaamd: Rusty Crab en maakte er, door er een "k" voor te verven Krusty Crab (Krokante Krab) van, om zijn krabburgers daar te verkopen.

Hij leeft samen met zijn dochter Parel Krabs in een anker-vormig huis in Bikinibroek. Parel is een walvis, terwijl haar vader een krab is. Het is niet duidelijk of haar moeder een walvis is. Ze is wel bij Meneer Krabs geboren, aangezien hij een spandoek heeft met de tekst Hoera Een Jongen, dat eigenlijk bedoeld was voor hemzelf toen hij werd geboren en waarvan het woord Jongen doorkruist is en er Meisje boven is geschreven.

Stamboom[bewerken | brontekst bewerken]

 
KKR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Koning Krabs
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prinses Parel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Opa Roodbaard
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vader Krabs
 
Betsy Krabs
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eugene H. Krabs
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Parel Krabs