Farm & Country Fair

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Farm & Country Fair is een Nederlandse plattelandsshow die jaarlijks eind juni wordt gehouden in IJzerlo (gemeente Aalten, Achterhoek).

Geschiedenis[bewerken]

De eerste Farm & Country Fair werd in 1996 georganiseerd met als doel de Nederlandse landbouw op een toegankelijke manier in de schijnwerpers te zetten. Initiatiefnemers waren Erik en Joke Ruesink uit IJzerlo, eigenaren van een melkveebedrijf. Het stel had in Engeland plattelandsshows bezocht en kwam daarbij op het idee in Nederland een soortgelijk evenement te houden.[1] In het eerste jaar waren er 1500 bezoekers en vijftig standhouders. In de loop der jaren spitste de fair zich steeds meer toe op de moderne landbouw.

Het festival[bewerken]

Tijdens de editie van 2015 waren er zo’n vierhonderd standhouders en werd de fair bezocht door zo'n veertigduizend mensen,[2][3] programma's in meerdere showringen en enkele 'themadorpen' met dieren, presentaties en speciale producten. Jaarlijks zijn er nieuwe onderdelen toegevoegd, zoals een kooktheater, een muziektent (voornamelijk met optredens van folkbands), een follybos, het Vintage Festival en diverse collecties antieke en nostalgische voorwerpen. De eerste collectie die bij de Fair in bezit kwam, bestond uit enkele honderden kinderwagens uit de periode 1875 - 1970. In 2014 nam de Farm & Country Fair een strijkijzermuseum over.

In 2014, tijdens de negentiende editie, werden de initiatiefnemers koninklijk onderscheiden, onder meer vanwege hun inspanningen voor het evenement.[4]

Externe link[bewerken]