Naar inhoud springen

Fire (Meduza, OneRepublic & Leony)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Fire
Single van:
Meduza, OneRepublic & Leony
Van het album:
Artificial Paradise
Uitgebracht 10 mei 2024
Soort drager Muziekdownload
Genre Tropical house
Duur 2:48
Label Island Records, Virgin Records, Cross
Schrijver(s) Meduza, Ryan Tedder, Brent Kutzle, Leony, Josh Varnadore, Tyler Spry, Vitali Zestovskih
Producent(en) Meduza
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Meduza
Money (Can't Save Us)
(2024)
  Fire
(2024)
  Origami
Singletijdbalk van OneRepublic
Nobody
(2024)
  Fire
(2024)
  Hurt
(2024)
Singletijdbalk van Leony
Simple Life
(2024)
  Fire
(2024)
  City Lights
(2024)
(en) Last.fm-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Fire is een nummer van het Italiaanse dj-trio Meduza, de Amerikaanse band OneRepublic en de Duitse zangeres Leony uit 2024. Het was het officiële themalied voor het EK van 2024. Tevens is het de achtste single van Artificial Paradise, het zesde studioalbum van OneRepublic.

Achtergrondinformatie

[bewerken | brontekst bewerken]

Duitsland was in 2024 het gastland van het EK en aanvankelijk zou de Duitse zangeres Kim Petras meezingen op het nummer. Door problemen met haar planning moest zij zich terugtrekken. Ze werd vervangen door haar landgenoot Leony. "Fire" klinkt anders dan de meeste vorige singles van Meduza. Waar het trio vroeger vooral een donker geluid liet horen, klinkt "Fire" vrolijker en positiever, zodat het nummer beter aansluit het EK. De dj's van Meduza zijn naar eigen zeggen grote voetbalfans, en volgens OneRepublic-frontman Ryan Tedder is het nummer voor "voetbal- en muziekfans overal" geschreven.[8] Het nummer werd door het volledige gezelschap live uitgevoerd op de afsluitingsceremonie van het EK.

"Fire" werd in een paar Europese landen een kleine hit. Het nummer flopte echter in Meduza's thuisland Italië, terwijl het in Leony's thuisland Duitsland de 29e positie bereikte. In het Nederlandse taalgebied werd de plaat een bescheiden succes; met in de Nederlandse Top 40 een 16e positie, en in de Vlaamse Ultratop 50 een 45e positie.

Muziekdownload

  1. "Fire" - 2:48