Flight Deck (Kings Island)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Bat
Voormalig bord aan de ingang
Voormalig bord aan de ingang
Algemene informatie
Locatie Kings Island
Type Hangende achtbaan
Bouwer(s) Arrow Dynamics
Opdrachtgever Kings Island
Status Geopend
Opening 9 april 1993
Vorige locaties en/of namen
Top Gun (1993 - 2007) "Flight Deck" (2008-2013)
Eigenschappen
Topsnelheid 82 km/u
Baanlengte 717 m
Baanhoogte 24 m
Maximale g-kracht 2,9
Inversies 0
Ritduur 1:52 min
Treinen 2 treinen, met 28 personen per trein
Capaciteit 1200 personen per uur
Veiligheid
Minimale lengte 120 cm
Website
The Bat op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

The Bat (eerder Top Gun & Flight Deck) is een hangende achtbaan in het Amerikaanse attractiepark Kings Island.

Algemene informatie[bewerken]

De achtbaan werd officieel geopend in 1993 onder de naam Top Gun. The Bat simuleert een vleermuis met hoge snelheid. Dit effect wordt bereikt door de karretjes die van kant naar kant zwiepen en op een haar na decoraties naast de baan missen. De achtbaan is vrij uniek, omdat deze Arrow Dynamics hangende achtbaan slechts één optakeling heeft (alleen Vortex in Canada's Wonderland heeft ook slechts één optakeling, terwijl alle andere hangende achtbanen twee optakelingen hebben). Het station was gethematiseerd als vliegdekschip en is ontworpen door John DeCuir. The Bat was de laatste hangende achtbaan gebouwd door Arrow Dynamics.

The Bat is de tweede poging van Kings Island om een goed werkende hangende achtbaan in het park te laten bouwen. In 1981 werd de originele The Bat geopend, die na aanhoudende problemen in 1984 werd gesloten en in 1986 werd afgebroken. Tegenwoordig staat op de plaats van oude The Bat de Vortex. Deze The Bat heeft deze problemen niet, omdat de achtbaan rails van de baan meer gebogen zijn, in tegenstelling tot die van de originele The Bat. In 2014 werd de achtbaan in de originele Bat kleuren geschilderd. De naam Flight Deck werd ingeruild voor The Bat.

Lay-out[bewerken]

De rit begint met een 24 meter hoge ketting optakeling. Op het hoogste punt maakt de achtbaan een kleine afdaling, waarna een 180 graden afdaling naar rechts wordt gemaakt. De trein rijdt na de eerste afdaling, in een vallei, waarbij de achtbaan een sterke draai naar rechts maakt gevolgd door een overhellende hoefijzerbocht. De trein maakt een duik en passeert het pad bij de uitgang.

De tweede helft van de rit wordt de trein door een serie van overhellende bochten van kant naar kant geslingerd. Op het verste punt maakt de trein een snelle bocht, om terug te keren naar het station. Op dit punt, wordt er een illusie gecreëerd dat de trein zal botsen met de inmiddels gesloopte achtbaan Son of Beast. Na deze bocht zijn er nog een aantal kleine overhellende bochten, voordat de trein bij de remmen aankomt en terug het station inrijdt.

Geschiedenis[bewerken]

The Bat werd geopend met de naam Top Gun, dit werd zo gehouden totdat Cedar Fair Entertainment Company het park aankocht. De naamsverandering was nodig omdat Paramount Pictures (de vorige eigenaar van het park) de rechten van de film Top Gun had. In 2014 kwam de huidige naam.

Galerij[bewerken]