Flight Deck (Kings Island)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Flight Deck
Bord aan de ingang van Flight Deck
Bord aan de ingang van Flight Deck
Algemene informatie
Locatie Kings Island
Type Hangende achtbaan
Bouwer(s) Arrow Dynamics
Opdrachtgever Kings Island
Status Geopend
Opening 9 april 1993
Vorige locaties en/of namen
Top Gun (1993 - 2007)
Eigenschappen
Topsnelheid 82 km/u
Baanlengte 717 m
Baanhoogte 24 m
Maximale g-kracht 2,9
Ritduur 1:52 min
Treinen 2 treinen, met 28 personen per trein
Capaciteit 1200 personen per uur
Veiligheid
Minimale lengte 120 cm
Website
Flight Deck op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Flight Deck (eerder Top Gun) is een hangende achtbaan in het Amerikaanse attractiepark Kings Island.

Algemene informatie[bewerken]

De achtbaan werd officieel geopend in 1993 onder de naam Top Gun. Flight Deck simuleert een straaljager met hoge snelheid. Dit effect wordt bereikt door de karretjes die van kant naar kant zwiepen en op een haar na decoraties naast de baan missen. De achtbaan is vrij uniek, omdat deze Arrow Dynamics hangende achtbaan slechts één optakeling heeft (alleen Vortex in Canada's Wonderland heeft ook slechts één optakeling, terwijl alle andere hangende achtbanen twee optakelingen hebben). Het station is gethematiseerd als vliegdekschip en is ontworpen door John DeCuir. Flight Deck was de laatste hangende achtbaan gebouwd door Arrow Dynamics.

Flight Deck is de tweede poging van Kings Island om een goed werkende hangende achtbaan in het park te laten bouwen. In 1981 werd The Bat geopend, die na aanhoudende problemen in 1984 werd gesloten en in 1986 werd afgebroken. Tegenwoordig staat op de plaats van The Bat de Vortex. Flight Deck heeft deze problemen niet, omdat de achtbaan rails van Flight Deck meer gebogen zijn, in tegenstelling tot die van The Bat.

Layout[bewerken]

De rit begint met een 24 meter hoge ketting optakeling. Op het hoogste punt maakt de achtbaan een kleine afdaling, waarna een 180 graden afdaling naar rechts wordt gemaakt. De trein rijdt na de eerste afdaling, in een vallei, waarbij de achtbaan een sterke draai naar rechts maakt gevolgd door een overhellende hoefijzerbocht. De trein maakt een duik en passeert het pad bij de uitgang.

De tweede helft van de rit wordt de trein door een serie van overhellende bochten van kant naar kant geslingerd. Op het verste punt maakt de trein een snelle bocht, om terug te keren naar het station. Op dit punt, wordt er een illusie gecreëerd dat de trein zal botsen met de achtbaan Son of Beast. Na deze bocht zijn er nog een aantal kleine overhellende bochten, voordat de trein bij de remmen aankomt en terug het station inrijdt.

Geschiedenis[bewerken]

Flight Deck werd geopend met de naam Top Gun, dit werd zo gehouden totdat Cedar Fair Entertainment Company het park aankocht. De naamsverandering was nodig omdat Paramount Pictures (de vorige eigenaar van het park) de rechten van de film Top Gun had.

Galerij[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties