Floris van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Floris van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven
1975
Floris in 2015
Floris in 2015
Prins van Oranje-Nassau
Periode 1975-heden
Vader Pieter van Vollenhoven
Moeder Margriet der Nederlanden
Dynastie Oranje-Nassau
Broers/zussen Maurits, Bernhard en Pieter-Christiaan
Partner van Aimée Leonie Allegonde Marie Söhngen
Kinderen Magali (2007)
Eliane (2009)
Willem (2013)
Geboorteplaats Nijmegen
Stamboom.png Stamboom

Floris Frederik Martijn, Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven (Nijmegen, 10 april 1975) is de vierde zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De prins wordt officieel aangeduid met Zijne Hoogheid Prins Floris van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, maar in de dagelijkse omgang wordt hij kortweg prins Floris genoemd.

Opleiding en loopbaan[bewerken]

Floris heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden in zowel de bedrijfsrechtelijke als strafrechtelijke afstudeervariant (afstudeerscriptie 2002: Van Zero Tolerance tot Gedogen, een vergelijking tussen New York en Amsterdam). Hij werd in 2005 beleidssecretaris bij het Openbaar Ministerie. Daarvoor was hij werkzaam op het parket van de rechtbank te Amsterdam als parketsecretaris. Van februari 2007 tot september 2011 werkte Floris als 'relationship manager' sector technologie, media en telecom bij Deutsche Bank. Sinds oktober 2011 is hij werkzaam als directeur bij KPMG Corporate Finance.[1]

Huwelijk en gezin[bewerken]

Prinses Aimée, echtgenote van Floris (2015)

Floris trouwde op 20 oktober 2005 in Naarden met Aimée Söhngen (Amsterdam, 18 oktober 1977), dochter van J.H.M. (Hans) Söhngen en E.L.F.M. (Eleonoor) Söhngen-Stammeijer. Voor hun huwelijk werd aan het Nederlandse parlement geen toestemming gevraagd; hierdoor verloor Floris zijn recht op troonopvolging en zijn lidmaatschap van het Koninklijk Huis.

Het echtpaar heeft drie kinderen:

  • Magali Margriet Eleonoor van Vollenhoven (9 oktober 2007)
  • Eliane Sophia Carolina van Vollenhoven (5 juli 2009)
  • Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven (1 juli 2013)

De uit het huwelijk geboren kinderen dragen de achternaam Van Vollenhoven; zij bezitten geen adellijke titel en zijn geen lid van het Koninklijk Huis.