Franky Boy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Franky boy)
Ga naar: navigatie, zoeken
Franky Boy
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Frank Kneepkens
Geboren 14 november 1950
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Genre(s) feest en carnavalsnummers
Beroep commercieel medewerker platenmaatschappij
Label(s) CNR Records en Telstar
(en) Allmusic-profiel
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Franky Boy (14 november 1950) is de artiestennaam van de uit Weert afkomstige zanger Frank Kneepkens. Vooral in de jaren tachtig genoot hij bekendheid met vooral feest- en carnavalsnummers.

In 1966 ging hij tijdens de weekends aan de slag als DJ en werd hij tweemaal kampioen van Zuid Nederland in een door de AVRO georganiseerd kampioenschap.

Later werkte hij als medewerker voor Johnny Hoes en op een gegeven moment had Hoes een orkestband met muziek waar nog geen zanger voor was gevonden. Kneepkens stelde voor, puur voor de gein, om het zelf te zingen en zong het nummer "Een ezel stoot zich geen tweemaal" en Hoes was enthousiast. Er werden 1000 singles geperst waarvan er maar 15 werden verkocht.

Desondanks vroeg Hoes twee maanden later Kneepkens opnieuw een nummer in te zingen nu "Oh Mia BeIla Margarita" (refrein "Iek ben een Italiano") als "Franky Boy". Dit werd wel een succes en bereikte in 1982 in de Top 40 7 weken notering met als hoogste plaats 12. Ook verscheen hij in het televisieprogramma Op volle toeren van Chiel Montagne.

Andere bekende nummers waren onder meer:

  • Dans met mij tot morgenvroeg
  • Hey Barbariba
  • Jodeladiehieppieppiep
  • Katerien
  • Konte Bonke
  • Palomita
  • Viva la Mexico
  • Wat ruist er door het struikgewas.

Opvallend was zijn hoge piepstem bij onder meer het nummer Oh Mia Bella Margarita waarbij hij zich als Italiaan voor deed. Het nummer Jodeladiehieppieppiep vertolkte hij in 1983 in Op volle toeren samen met de Alpenzusjes.

Daarnaast bracht hij de albums "Alle 16 op een rijtje", 12 1/2 jaar te gek om los te lopen", "Forever" en "Het Beste van Franky Boy" uit.

In het dagelijkse leven is hij commercieel medewerker bij een Duitse platenmaatschappij. De laatste jaren heeft hij geen bekende nummers meer gehad. Wel treed hij nog steeds regelmatig op in het feestcircuit door geheel Nederland, meestal één maal per week maar rond carnaval vaker.