Fred Boot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Fred Boot in 2011

Fred Boot (Groningen, 1965) is een Nederlandse marketeer en theaterproducent.

Carrière[bewerken]

Boot studeerde communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht. Hij verzorgde vanaf 1991 bij Joop van den Ende Theaterproducties de publiciteit en marketing voor onder andere meer dan twintig musicals (The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Cyrano, West Side Story), vijftien toneelstukken (Hoog Tijd, Koningin Moeder, Duet, The Sunshine Boys, Torch Song Trilogy) en een groot aantal revues, shows, cabaretvoorstellingen en buitenlandse producties.

Daarnaast was Boot verantwoordelijk voor de corporate communicatie voor Stage Holding en was hij verantwoordelijk voor de pr van de buitenlandse (co)producties, waaronder The Phantom of the Opera, Cats en Les Misérables in België, The Who's Tommy in Londen en onder meer voor Cyrano, Victor Victoria, Titanic en Footloose in New York. In die hoedanigheid werkte hij veel en nauw samen met theater- en televisieproducent Robin de Levita.

Boot begon in 1999 met Daniel Koefoed het managementbureau Montecatini Talent Agency. Vanuit dat bedrijf was hij productioneel in verschillende functies betrokken bij onder meer Love me just a little bit more, Rocky over the Rainbow, La Vie Parisienne en A Tribute to the Blues Brothers. Met Stichting De Praktijk produceerde hij het toneelstuk Hurly Burly.

Eind 2003 begon hij met de voorbereidingen voor de musical Soldaat van Oranje, die op 30 oktober 2010 in première ging.

Boot is directeur van NEW Productions, dat hij met zijn partners in Montecatini Talent Agency en Amerborgh Nederland heeft opgericht. In 2011 bracht NEW Productions in samenwerking met Mark van Ierssel de theatervoorstelling Het Mooiste van Sesamstraat naar de theaters.