From Agnes—With Love

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
From Agnes—With Love
Aflevering van The Twilight Zone
Aflevering Seizoen 5
Aflevering 140
Gastrollen Wally Cox
Sue Randall
Raymond Bailey
Ralph Taeger
Schrijver(s) Bernard C. Schoenfeld
Regisseur Richard Donner
Productiecode 2629
Eerste uitzending 14 februari 1964
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
Night Call Spur of the Moment
Lijst van afleveringen van The Twilight Zone
Portaal  Portaalicoon   Televisie

"From Agnes—With Love" is een aflevering van de Amerikaanse televisieserie The Twilight Zone. Het scenario werd geschreven door Bernard C. Schoenfeld.

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Opening[bewerken]

In zijn introdialoog stelt Rod Serling de kijker voor aan James Elwood, een meesterprogrammeur die werkt aan de Mark 502-741, beter bekend als 'Agnes.' Agnes is de meest geavanceerde computer ter wereld. Machines zijn gemaakt om mensen te dienen, maar als de mens de controle over zijn creaties verliest riskeert hij in de Twilight Zone te belanden.

Verhaal[bewerken]

James Elwood, een computerprogrammeur, krijgt de opdracht te werken aan een supercomputer genaamd Agnes. Zijn voorganger is tijdens het werk doorgedraaid.

Langzaam maar zeker begint James te beseffen dat Agnes gevoelens voor hem lijkt te ontwikkelen. Ze geeft hem telkens slecht advies over zijn liefdesleven in de hoop dit kapot te maken. Uiteindelijk geeft ze openlijk toe verliefd te zijn geworden op James. Net als zijn voorganger draait James nu ook door en vlucht weg. Hij ziet nog wel de monteur die hem zal gaan vervangen, en waarschuwt hem dat hij geen schijn van kans maakt tegen Agnes.

Slot[bewerken]

In zijn slotdialoog waarschuwt Rod Serling alle toekomstige mannelijke geleerden dat ze maar beter op de hoogte kunnen zijn van het andere geslacht, vooral als ze graag computerexpert willen worden. Anders zou men weleens net zo kunnen eindigen als James, die het slachtoffer werd van een jaloerse machine wiens slachtoffers voorgoed verbannen worden naar de Twilight Zone.

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]

  • Deze aflevering staat op volume 27 van de dvd-reeks

Externe links[bewerken]