Fun (winkelketen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fun
Oprichting 1925
Hoofdkantoor Brugge, België
Producten o.a. speelgoed, buitenspeelgoed, multimedia, schoolartikelen
Industrie Detailhandel
Website www.fun.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Fun is een Belgische speelgoedwinkelketen. Fun heeft in totaal 31 winkels in Vlaanderen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brugge.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1925 begon Alfons Coeman een kleine drukkerij in Aartrijke. Zijn vrouw verkocht daarnaast schoolartikelen. In 1963 nam zoon Gaby Coeman de zaak over, zijn echtgenote breidde de winkel uit met speelgoed. In de jaren 1980 kwam er een nieuwbouw aan de overkant van de straat en de zaak veranderde van naam in "Coemancenter". Speelgoed was uitgegroeid tot de core business (het grootste aanbod van de streek) maar er was nog steeds kantoormateriaal te koop, het gamma werd uitgebreid met tuinartikelen. Zoon Bart en zijn vrouw stapten in de zaak, een eerste extra vestiging werd gerealiseerd in Sint-Andries (Brugge). Daarna volgden Oostende. Er werd gezocht naar een financiële partner. Die werd in 2000 gevonden in "Mitiska" (een investeerder), waarna het bedrijf kon uitbreiden en andere bedrijven kon overnemen.

In 2001 werden Fun in Merksem en Fun Factory in Schilde, Edegem en Merelbeke overgenomen. De bedrijfsnaam werd gewijzigd in Fun. In de jaren daarna werden onder deze naam diverse vestigingen geopend.

In 2013 sloegen Fun en onlinespeler Fundoo de handen in elkaar. Fundoo stond gekend als online verkoper van vrijetijdsplezier met meer dan 25 webshops (Zwembadstore, Barbecueplanet, Trampolineplanet). De offline winkel van Fundoo Village werd daarbij ook overgenomen door Fun.

In 2016 werd Tony Mettens, ex-CEO van Maxi Toys, CEO van Fun.

Assortiment[bewerken | brontekst bewerken]

Fun staat gekend als speelgoedwinkel, maar in de loop der jaren is het assortiment heel wat uitgebreid. Momenteel[(sinds) wanneer?] biedt het bedrijf zijn bezoekers via de webshop (en de winkels) speelgoed, gezelschapsspelletjes, zwembaden, trampolines, games, sportmaterialen, babyartikelen en nog veel meer.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]