DreamLand (winkel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DreamLand te Halle

DreamLand is een Belgische speelgoedwinkelketen en sinds 1994 eigendom van Colruyt Group. Anno 2020 telt DreamLand 48 winkels waarvan 34 in Vlaanderen en 14 in Wallonië. DreamLand telt circa 850 medewerkers.

Naast speelgoed heeft DreamLand in het winkelassortiment ook multimedia, gaming, schoolartikelen, tuinmeubelen en tuindecoratie, buitenspeelgoed, zwembaden, fietsen, sportartikels, boeken en strips en soms ook nog een babyafdeling. De winkel biedt ook seizoensartikelen aan zoals kerstdecoratie en verkleedkledij en decoratie rond carnaval en Halloween.

DreamLand heeft ook een webshop waarvan de artikels kunnen geleverd worden in een van de DreamLand-, Colruyt- of OKay-winkels. In 2013 startte DreamLand met de thuislevering van alle artikelen.[1]

Dreambaby is een zusterbedrijf van DreamLand en is gespecialiseerd in de verkoop van babyartikelen.

DreamLand organiseert ook workshops zoals "Leren Fietsen". Ouders krijgen hierin tips mee om kinderen te leren fietsen op twee wielen.[2]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De geschiedenis[3] van DreamLand begint in 1956 in Liedekerke met de opening van de buurtsupermarkt LIMA (afkorting van Liedekerkse Magazijnen) door de familie De Backer. Speelgoed is op dat moment maar een bijzaak. In 1978 verkoopt de familie De Backer de buurtsupermarkt en maakt van LIMA een speelgoedwinkel. Deze kent zo'n succes dat er op korte tijd drie nieuwe filialen bij komen, in Lede, Zottegem en Groot-Bijgaarden. In 1987 maakt de naam LIMA plaats voor Droomland.

Colruyt Group neemt in 1994 de vier vrijetijdswinkels van Droomland over; op dat ogenblik is een vijfde winkel in aanbouw in Lochristi. In 1997 komt er een zesde winkel in Helchteren. Hetzelfde jaar opent in Meslin-l’Évêque (nabij Aat) de eerste winkel in Wallonië onder de naam Dreamworld. In 2002 krijgen alle filialen de naam DreamLand.

In 2009 steekt DreamLand de Franse grens over met een eerste winkel in Leers; in 2010 volgt een tweede vestiging in Douai.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]