Futurama: Bender's Game

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Futurama: Bender's Game
Regie Dwayne Carey-Hill
Producent Lee Supercinski
Scenario David X. Cohen
Hoofdrollen Billy West
Katey Sagal
John DiMaggio
Muziek Christopher Tyng
Distributie 20th Century Fox Home Entertainment
Première 4 november 2008
Genre Animatie, sciencefiction
Speelduur 87 minuten
Taal Engels
Land Verenigde Staten
Voorloper Futurama: The Beast with a Billion Backs
Vervolg Futurama: Into the Wild Green Yonder
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Futurama: Bender's Game is de derde animatiefilm gebaseerd op de Amerikaanse animatieserie Futurama. De film verscheen op 4 november 2008 in de VS en op 4 februari 2009 in België en Nederland. De film is ook uitgezonden als aflevering 81 t/m 84 van het vijfde seizoen van de serie.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

De brandstofprijzen rijzen de pan uit, daarom verbiedt professor Farnsworth de Planet Expres-crew om onnodig gebruik te maken van ruimteschepen. Ondertussen ontdekt Bender het spel Dungeons & Dragons. Hij wil meespelen, maar robots hebben geen fantasie. Wanneer hij het toch probeert, draait hij door en begint te denken dat hij een echte ridder is. Hij wordt opgesloten in een gesticht.

Farnsworth ontdekt dat Mom een fortuin verdient aan haar donkere materie-mijn door de brandstofmarkt te manipuleren. Hij onthult dat Mom en hij jaren terug een manier hebben gevonden om donkere materie te veranderen in raketbrandstof. Bij dit proces ontstonden twee energiekristallen. Mom en Farnsworth bezitten er elk een, en als ze weer samenkomen maken ze alle donkere materie nutteloos. Farnsworth wil dit nu uitvoeren om Mom een hak te zetten, maar weet niet meer waar hij zijn kristal heeft verborgen. Het blijkt te worden gebruikt door Cubert en nog een paar kinderen als dobbelsteen voor hun D&D spel. Wanneer Mom Farnsworths plan ontdekt, stuurt ze haar zonen Walt, Larry en Igner erop af om het kristal te bemachtigen. Farnsworth, Fry en Leela zijn hun voor.

De drie reizen af naar Moms donkere materie-mijn, en ontdekken dat Mom duizenden Nibblonians heeft gevangen omdat zij donkere materie produceren als ontlasting. Ook Nibbler blijkt hier te zitten. Igner betrapt de drie, maar helpt hen om in Moms kantoor te komen. Farnsworth wil de twee kristallen bijeen brengen, maar wanneer Mom onverwacht binnenkomt slikt hij zijn kristal snel in. Dit veroorzaakt een resonantie in alle donkere materie in de wereld, inclusief een voorraad die Bender in zijn lichaam had opgeslagen. Net op dat moment ondergaat Bender een operatie om zijn fantasie te scheiden van zijn brein. De operatie gecombineerd met de resonantie van de donkere materie verplaatst alle personages naar een fantasiewereld genaamd Cornwood, het rijk waar Bender denkt dat hij vandaan komt sinds hij zich in is gaan beelden dat hij een ridder is. Ook de andere leden van de Planet Expres-crew komen hier terecht. Bij hun aankomst veranderen ze allemaal in fantasiekarakters.

Fry (nu bekend als “Frydo”) en Leela (“Leegola”) zijn de enigen die zich herinneren wat er gebeurd is. De anderen denken dat dit de echte wereld is. Ze ontmoeten al snel Bender, die in deze wereld bekendstaat als Titanius. Al snel ontdekken ze dat het kristal van Farnsworth in deze wereld een magische dobbelsteen is, dat indien ermee wordt gegooid verschillende effecten teweegbrengt. Om uit deze wereld te ontsnappen moeten ze de dobbelsteen vernietigen door hem in het meer van gesmolten plastic te gooien, waar hij gemaakt is. De tovenares “Momon” (Mom) heeft het echter ook voorzien op de dobbelsteen.

Na een lange tocht bereikt het drietal het meer, waar ze worden opgewacht door Mommon en haar zonen. Tijdens het gevecht met hen onthult Igner waarom hij Fry en de anderen heeft geholpen in de mijn: hij heeft Mom horen vertellen dat Farnsworth zijn vader is. Uiteindelijk bemachtigt Mommon de dobbelsteen, waarna de wereld van Cornwood instort en iedereen weer in de echte wereld belandt. Farnsworth beseft dat Igner mogelijk Moms kristal heeft ingeslikt omdat hij, als zijn zoon, net zo denkt als hij. De twee omhelzen elkaar, en brengen de kristallen zo samen. Alle donkere materie wordt nutteloos, waardoor Mom haar machtspositie op de brandstofmarkt verliest.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
West, Billy Billy West Philip J. Fry / Frydo
Professor Farnsworth / Greyfarn
Dr. Zoidberg / Monster
Extra stemmen
Sagal, Katey Katey Sagal Turanga Leela / Leegola
DiMaggio, John John DiMaggio Bender / Titanius Anglesmith
Igner / Ignus
Extra stemmen
MacNeille, Tress Tress MacNeille Mom / Momon
Extra stemmen
LaMarche, Maurice Maurice LaMarche Walt / Waltazar
Dr. Perceptron
Extra stemmen
LaMarr, Phil Phil LaMarr Hermes Conrad / Hermaphrodite
Dwight Conrad
Extra stemmen
Tom, Lauren Lauren Tom Amy Wong / Gynecaladriel
Extra stemmen
Herman, David David Herman Larry / Larius
Roberto / King of Wipe Castle
Extra stemmen
Soucie, Kath Kath Soucie Cubert Farnsworth
Extra stemmen
Welker, Frank Frank Welker Nibbler
Extra stemmen
Gygax, Gary Gary Gygax Zichzelf (archived)
Little, Rich Rich Little Zichzelf
Takei, George George Takei Zichzelf
Cohen, David X. David X. Cohen
Calder, Paul D. Paul D. Calder
Thomas, Danik Danik Thomas

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]