Naar inhoud springen

Gebruiker:ABBwks/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Active 24 Active 24 is een onafhankelijke pan-Europese aanbieder van internet hosting diensten. Het bedrijf richt zich op het voorzien van kleine tot middelgrote ondernemingen (MKB) en particulieren met hosting oplossingen. Mede door schaalbare en gestandaardiseerde producten te combineren.

Active 24 werd opgericht in Oslo, Noorwegen in 1998 als Active ISP. Het bedrijf is sindsdien gestaag doorgegroeid en verbind verschillende bedrijven op de markt door de overname van, Carambole, en Loopia in Zweden, Ladot in Nederland, VI in het Verenigd Koninkrijk, Globe Internet, Internet Club en CP Online in de Tsjechische Republiek, en door Cybernetix in Polen aan haar portfolio toe te voegen. In de zomer van 2006 werd Active 24 overgenomen door Mamut ASA en werd daarmee een deel van het Noorse softwarebedrijf. In 2011 werd Mamut overgenomen door Visma, de overname had als resultaat dat Active 24 hierna een zelfstandige afdeling werd binnen de Visma-groep. De groep bestaat uit zes business gebieden; Visma BPO Accounting and Payroll, Visma Software, Visma Commerce oplossingen, Visma Retail, Visma projecten en consulting en Hosting.

Active 24 heeft meer dan 300.000 gebruikers en is operationeel in 12 verschillende markten in heel Europa * (* Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Tsjechië, Polen en Servië).

Visma is een dochteronderneming van Kohlberg Kravis Roberts (KKR).