Gebruiker:Ardeefevery/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De zwevende vlierbloesems in een fles, typerend voor de Gentse drank.

RoomeR is een alcoholische drank die gekend staat om de zwevende vlierbloesem en die zijn oorsprong in het Gentse vindt. Het is een aperitief met vlierbloesem als basis, de kruidenmix is een familiegeheim. De drank, met een alcoholvolume van 15%, is lichtzoet met bloesemaroma's en heeft een droge afdronk.

Gebruik[bewerken | brontekst bewerken]

De drank wordt als aperitief of tijdens het dessert geconsumeerd en kan zowel puur, on the rocks of gemixt gedronken worden. Een combinatie die men op menukaarten kan terugvinden is de 'Coupe fleur', dit is een cocktail van RoomeR (1/2) aangelengd met cava (1/2).

Het logo van RoomeR, aan de bottelarij in de Krevelstraat te Gent

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Zaakvoerder Jeroen Michiels en zijn broer Maarten waren studenten biotechniek die op 15jarige leeftijd thuis experimenteerden met verschillende brouwsels. Het product die tot op heden op de markt te koop is vertrekt vanuit de vlierbloesemlimonade die hun oma maakte. Zodanig ontstond er met tijd een geheim familierecept. Het Gentse bedrijf RoomeR werd in 2004 opgestart. De bottelarij bevindt zich in de Krevelstraat te Gent.

Werkwijze[bewerken | brontekst bewerken]

Meerdere keren per jaar worden er duizenden flessen gebrouwen binnen de Gentse stadsring. Dit gebeurt steeds handmatig. Het toevoegen van de vlierbloesems is een delicaat handwerk: deze worden met een pincet aan elke fles toegevoegd. Het inpakken gebeurt steeds ter plaatse, met de helpende handen van een beschutte werkplaats.