Gebruiker:ArjanNFN/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

New Faith Network[bewerken | brontekst bewerken]

New Faith Network is een videoplatform met christelijke films en series. Dit werkt volgens hetzelfde principe als bijvoorbeeld Netflix: 'Subscription Video on Demand' (SVOD). Kijkers kunnen een lidmaatschap afsluiten en vervolgens alle beschikbare content bekijken.

Over New Faith Network - christelijke films en series[bewerken | brontekst bewerken]

New Faith Network bestaat sinds december 2017.[1] Hoewel christelijke films en series de boventoon voeren, richt het platform zich op het aanbieden van videocontent 'voor het hele gezin'. Dit betekent dat er naast internationaal bekende films en series bijvoorbeeld ook tekenfilms en kinderseries beschikbaar zijn, waar niet direct een christelijke boodschap in voorkomt. Alle content is vooraf bekeken en gecontroleerd op bijvoorbeeld ongewenst taalgebruik of aanstootgevende beelden. Het platform werkt volgens een lidmaatschapmodel. Het team achter New Faith Network werkt vanuit Hilversum en maakt ook eigen producties die op het platform aangeboden worden.

Lidmaatschapmodel[bewerken | brontekst bewerken]

Het 'Subscription Video on Demand' model maakt het voor kijkers mogelijk om tegen een maandelijkse betaling onbeperkt naar alle beschikbare content te kijken. Kijkers kunnen gratis naar een beperkt aantal video's kijken. Om alle content te kunnen bekijken kan gekozen worden voor het zogenaamde NFN+ abonnement.

Eigen producties[bewerken | brontekst bewerken]

Het team van New Faith Network produceert verschillende eigen documentaires en series. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Vraag het de Spreker - In deze serie beantwoorden bekende christelijke sprekers en voorgangers vragen van kijkers
  • Het bloemetje - christenen bieden een boeket bloemen aan aan iemand die veel voor ze heeft betekend
  • Geloof in de Liefde - een serie over liefdeskoppels die ondanks allerlei gebeurtenissen bij elkaar blijven en het geloof een rol geven
  • De Oorsprong - een serie persoonlijke portretten van bekende sprekers en voorgangers

Sonja Silva heeft zich als presentatrice en programmamaker aan het platform verbonden.[2] Derhalve is zij in verschillende series als presentatrice te zien.

Samenwerkingen met sprekers en voorgangers[bewerken | brontekst bewerken]

Verschillende Nederlandse sprekers en voorgangers hebben zich aan New Faith Network verbonden.[3] Hun preken en overdenkingen worden op het platform aangeboden. Ook beantwoorden ze vragen van gelovige kijkers en zijn ze onderwerp van enkele series. Het gaat hierbij om sprekers zoals:

Exerne links[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) New Faith Network: nieuw videoplatform voor christenen. Geraadpleegd op 11 juli 2018.
  2. Sonja Silva start bij New Faith Network - New Faith Network. New Faith Network (28 mei 2018). Geraadpleegd op 11 juli 2018.
  3. Stronglife start samenwerking met New Faith Network - Stronglife. Stronglife (28 februari 2018). Geraadpleegd op 11 juli 2018.