Gebruiker:Arvee abstract oils/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Arvee abstract oils.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Arvee ,is het pseudoniem van René de Vreugd , geboren op 22 september 1956 in Haarlem en opgegroeid in Hillegom. Arvee is een Nederlandse schilder en autodidact.

Leven en werk

Reeds als kind had René uitsluitend liefhebberij in tekenen en schilderen .Op 12 jarige leeftijd werd hij op school gescout door de Haarlemse Kunstkring ,waardoor hij in een eerste groepsexpositie kwam met pentekeningen van de stad Haarlem. In 1979 studeerde hij in Duitsland af in de hout - en kunststoftechniek en ging ook in die branche werken. Door een expositie ,in 1988 , van zijn schilderijen in een openbare ruimte werd hij ontdekt door een galeriehouder die hem een expositie aanbood . Aanvankelijk schilderde René portretten en landschappen, maar onder invloed van het werk van andere kunstenaars en museabezoeken ging hij steeds meer abstraheren.Bij de eerste expositie ondertekende hij zijn werk met de uitgeschreveninitialen van zijn naam , de letters R en V (Arvee)

Exposities

sinds 1988 wordt zijn werk permanent door galeriehouders in ,met name, Nederland, Duitsland, België , Frankrijk en Amerika getoond. In 2019 werd zijn werk opgenomen in de kern-collectie van museum Musiom in Amersfoort en tevens exposeerde hij in Palazzo Mora in Venetië tijdens de biënnale periode.Hierbij is Arvee één van de leden van het kunstenaars collectief Au! ,bestaande uit Marianne Naerebout, Meg den Hartog ,Hans van Horck en Arvee.