Gebruiker:Benny duvel/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Anne Kurris
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 1959, Antwerpen
Nationaliteit Belgisch
Opleiding grafisch ontwerp
Beroep grafisch ontwerpster, modeontwerpster
Label Anne kurris
Bekend van paperdresses (PAPER FASHION), KID'S WEAR
Website
Portaal  Portaalicoon   Mode

Anne Kurris, geboren in Antwerpen (1959) is een grafisch ontwerpster, modeontwerpster en docente in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en St-Lucas hogeschool in Antwerpen.


biografie[bewerken | brontekst bewerken]

als studente in de grafisch ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en St-lucas hogeschool Antwerpen, ontmoette ze modeontwerpers zoals Walter Van Beirendonck en Dries Van Noten die deel uitmaakten van de Antwerpse Zes. Nadat Anne Kurris afstudeerde kreeg ze een job bij Dries van Noten als grafisch ontwerpster. haar job bestond uit het ontwerpen van uitnodigingen en catalogussen. later werkte Anne Kurris ook nog in de Vlaamse Opera in Antwerpen en het Museum van Schone Kunsten Brussel als ook art director voor het modemagazine BAM!

Anne Kurris lanceerde in (1998) haar collectie kindermode dat inspiratie nam van de popart door het gebruik van felle kleuren en grafisch ontwerp dat een standaard zou zetten voor kinderkledij. deze collectie werd internationaal verdeeld in plaatsen zoals Le Bon Marché (Parijs), london (Selfridges ), New York (Barneys), florence (Luisa via Roma), Emirates (Bloomingdale)...

Anne Kurris kreeg bekendheid voor haar paperdresses die tentoongesteld werden in het ModeMuseum Antwerpen (MOMU) dat deel uitmaakten van de tentoonstelling PAPER FASHION (2009). in 2016 vroeg het MOMU om mee te doen aan een tentoonstelling van Rik Wouters & the private Utopia.

Nu vindt je Anne Kurris terug als docente grafisch ontwerp in de mode afdeling van Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en st-lucas hogeschool Antwerpen. verder werkte ze mee aan KID'S WEAR een magazine voor kindermode, lifestyle en cultuur.

Anne Kurris heeft ook haar eigen mode label waar ze ook kindermode ontwerp maar heeft helaas recent aangekondigd dat ze ermee zal stoppen.

externe links[bewerken | brontekst bewerken]

http://www.annekurris.com

bronnen en referenties