Gebruiker:Chorpita~nlwiki/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Chorpita~nlwiki.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Dit is mijn kladblok!

Ben Goertzel[bewerken | brontekst bewerken]

Dr. Ben Goertzel (2009)

Ben Goertzel (Rio de Janeiro, Brazilië, 8 december 1966) is een Amerikaanse auteur en onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij is onder andere wetenschappelijk directeur van het bedrijf voor financiële prognose Aidyia Holdings, voorzitter van Novamente LLC, een bedrijf dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie, voorzitter van het bioinformatica bedrijf Biomind LLC, voorzitter van de Artificial General Intelligence Society, voorzitter van de OpenCog Foundation, vice-voorzitter van Humanity+, wetenschappelijk adviseur van het biofarmaceutisch bedrijf Genescient Corporation, consultant voor de Singularity University, onderzoeksprofessor in het Fujian Key laboratorium voor Brain-Like-Intelligent-Systems aan de Universiteit Xiamen en voorzitter van de Artificial General Intelligence (AGI) conferentie serie.

Goertzel is de zoon van Dr. Ted Goertzel, professor maatschappijwetenschap aan der Rutgers Universiteit [1].

Zijn onderzoek omvat Artificial General Intelligence (algemeen kunstmatige intelligentie), Natural Language Processing, cognitiewetenschap, datamining, machinaal leren, financiële wiskunde, bioinformatica, simulatiespellen, computerspellen en andere gebieden.

  1. Pauling's Prizes, The New York Times, 5 november 1995