Gebruiker:ChristinaHelena/Kladblok/Oefenruimte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Subpagina verwijderen[bewerken | brontekst bewerken]

Vervang de inhoud door: {{nuweg|Graag deze subpagina verwijderen.}}

Anker invoegen[bewerken | brontekst bewerken]

intern anker maken: Sjabloon:Anker https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sjablonen_voor_artikelboodschappen

Ik weet niet of ik dit snap...[bewerken | brontekst bewerken]

Dag ChristinaHelena,
Een aantal antwoorden zul je vinden op Wikipedia:Onbereikbare externe links en ook Sjabloon:Dode link (het sjabloon dat je volgens mij bedoelt). Deze bots proberen overigens ook al te checken of een gearchiveerde versie bestaat. Voor zover ik weet zijn er nog nooit artikelen verwijderd omdat de links het niet meer deden, en bijvoorbeeld bij kranten is de bron daarmee ook gewoon nog op papier bestaand.
Je zou ook van begin af aan de gearchiveerde link kunnen vermelden (eventueel zelf archiveren als dat nodig is), dan zit je sowieso goed. Mvg, Encycloon (overleg) 3 dec 2021 16:32 (CET)
@ChristinaHelena: Met IABot kun je dat proces grotendeels automatiseren. Inloggen met je wp-account via OAuth. Wel even de bewerking nalopen, soms slaat die bot de plank mis. En in elk geval werkt het alleen goed als je citeersjablonen gebruikt hebt, zoals {{Citeer web}}, {{Citeer boek}} en dergelijke  →bertux 3 dec 2021 17:57 (CET)
Bij Fascinator heb ik het net gedaan, zie deze diff. De cryptische samenvatting is ook van de bot  →bertux 3 dec 2021 18:03 (CET)