Gebruiker:Dqfn13/Peiling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Opiniepeiling
Onderwerp Verwijdering cijfermateriaal uit WP:NIET
Stelling Volgens WP:NIET#Cijfermateriaal behoort een pagina niet te bestaan uit overwegend cijfermateriaal. Echter, een groot aantal pagina's bestaan grotendeels of geheel uit cijfermateriaal en mensen verdedigen dat ook, daarom is (deel)richtlijn overbodig en zou deze verwijderd moeten worden.
Begindatum n.t.b.
Einddatum n.t.b.
Keuzes Eens, oneens of neutraal. Een stemverklaring van max. 25 woorden is toegestaan. Langere stemverklaringen graag op de overlegpagina plaatsen.
Coördinator Dqfn13 (overleg)
Opmerkingen
Een opiniepeiling verzamelt meningen van Wikipediagebruikers over een bepaald onderwerp en heeft geen bindende kracht. Gebruik hiervoor een stemming.

Deze peiling is opgezet omdat vele pagina's uit vrijwel uitsluitend cijfermateriaal bestaan. Denk aan dagpagina's van grote koersen zoals de Tour de France, wedstrijduitslagen van wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen, maar ook uitslagen van verkiezingen en ook zelfs lijsten van kandidaat Tweede Kamerleden. Volgens voorstanders betreft het hier dan opdelingen van bestaande pagina's, zoals het artikel over de Tour de France of het artikel over bijvoorbeeld de Tweede Kamerverkiezingen van 2012. De tekst op WP:NIET zegt alleen heel duidelijk:

Cijfermateriaal (metingen, uitslagen van wedstrijden, scores, statistieken, etc.) kan zeker wel een onderdeel van een pagina zijn, maar heeft geen bestaansrecht als artikel. Bovendien zijn lange, uitgebreide opsommingen van cijfers in artikelen allicht verwarrend voor de lezer en niet goed voor de overzichtelijkheid van een artikel. Waar cijfermateriaal een essentieel onderdeel is van een pagina is het veelal aan te raden om er een mooie tabel van te maken; dit helpt de leesbaarheid. Waar cijfermateriaal eigenlijk niet essentieel is, is het allicht beter de kerngegevens kort samen te vatten.
Vetgedrukt door coördinator

Mijn idee is dus om eigenlijk te gaan kijken of de losse pagina's (die in WP:NIET dus niet genoemd worden) waar nodig in te voegen in de artikelen en bij overbodige zaken te verwijderen. Dqfn13 (overleg) 4 jul 2023 15:17 (CEST)

Eens[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...

Oneens[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...

Neutraal[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...