Gebruiker:Dqfn13/Samenvattingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Zelfgeschreven samenvattingen[bewerken | brontekst bewerken]

Opiniepeiling
Onderwerp Zelfgeschreven samenvattingen
Stelling Een zelfgeschreven samenvatting van een roman, film, etc. met alleen het besproken onderwerp als bron valt wel onder Wikipedia:Origineel onderzoek, maar is in dit geval een noodzakelijk kwaad.
Begindatum nader te bepalen
Einddatum nader te bepalen
Keuzes Eens, oneens of neutraal. Een stemverklaring van max. 25 woorden is toegestaan. Langere stemverklaringen graag op de overlegpagina plaatsen.
Coördinator Dqfn13 (overleg)
Opmerkingen Is het zelf schrijven van een samenvatting van een roman of film Origineel Onderzoek en daarmee iets wat op Wikipedia niet gewenst is? Op WP:GOO valt te lezen: Het biedt een analyse of synthese van bestaande feiten, ideeën, meningen of argumenten, zonder dat die analyse of synthese direct is terug te vinden in een betrouwbare bron (die betrekking heeft op dat onderwerp). Vetgedrukt van mijn hand. Een samenvatting is een analyse, waarmee het dus onder OO valt. Daar het om een analyse van een onderzocht onderwerp (boek, film, etc.) gaat, gaat het bij een eigen gemaakte samenvatting dus om OO.

Reacties op stemverklaringen graag op de OP van deze peiling plaatsen. De stemcoördinator behoudt zich het recht om te lange stemverklaringen en reacties naar de OP te verplaatsen.

Doel van deze peiling: nieuwe artikelen die geschreven worden met samenvattingen die gebaseerd zijn op eigen onderzoek dienen verwijderd te worden. Reeds bestaande artikelen kunnen voorgelegd worden aan de gemeenschap, het doel van deze peiling is niet om een heksenjacht op die artikelen te ontketenen en ze te verwijderen.

Deze peiling is nog niet gestart en dat zal ook niet binnen afzienbare tijd veranderen.

Een opiniepeiling verzamelt meningen van Wikipediagebruikers over een bepaald onderwerp en heeft geen bindende kracht. Gebruik hiervoor een stemming.

Eens, een samenvatting gebaseerd op eigen onderzoek is niet altijd te voorkomen[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...

Oneens, een samenvatting dient gebaseerd te worden op bronnen, niet op eigen onderzoek[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...

Oneens, een samenvatting valt niet onder origineel onderzoek[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...

Neutraal[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...